Natuur

De warmte van de zon voelt weldadig aan op mijn pijnlijke spieren. Zonder dat de winter zijn stempel heeft kunnen drukken glijden we de lente in. Meerkoeten jagen opdringerige mannetjes hun territorium uit, duifjes maken aanstalten om elkaar het hof te maken. De hazelaar kleurt al groen. Ik snuif een geur op die mij doet denken aan lang vervlogen tijden. Een combinatie van brandend nat hout, steenkool en teer. Als de wind verkeerd stond kwam deze geur vanuit Herzogenrath naar ons overgevlogen. Lekker is anders.

Op het bruggetje blijf ik even stilstaan, draai mijn hoofd naar de zon en laat haar mijn gezicht verwarmen. In de stilte van het moment hoor je het geschetter van de mezen en de merels pas echt goed. De natuur stoort zich niet aan weermannetjes. Voorspellingen gaan aan haar voorbij. Alles wat zij nodig heeft is de zon en een behaaglijke temperatuur om een nieuwe levenscyclus in gang te brengen. Ik hoop dat ze gelijk krijgt.

Advertentie

0 gedachten over “Natuur

  1. Vandaag was het heerlijk weer en inderdaad, dan is de lente zo dichtbij. Ik geniet van hoe je dat opschrijft. Ik reageer niet meer op alles omdat ik helemaal suf word van al die codes intypen. Daarentegen lees ik nog steeds alles.

  2. @ de P, niet helemaal helaas.

    @ Yvonne, die codes krijg je alleen als je te snel op verschillende logs reageert. De prijs die we betalen als we spammers tegen willen houden helaas.

  3. Heerlijk he marloes wij zijn vandaag ook even aan de wandel geweest, het zonnetje was heelijk er stond nog wel een straf windje maar de zon maakte dat goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s