Kent u deze nog?

In het kade van "Kent u deze nog? ", ben ik van plan om jullie regelmatig met een stukje muziek te gaan vermaken. Al van jongs af aan heeft het deel uitgemaakt van mijn leven. Onze vader was een fervent liefhebber van jazz en klassieke muziek en ik groeide op tijdens het ontstaan van de popmuziek. Mijn smaak is dan ook heel breed. Bij elke mp3 zal ik proberen iets van mijn eigen gevoel onder woorden te brengen of een stukje geschiedenis, een herinnering er aan toe te voegen. U kunt dus van alles verwachten, behalve smartlappen, want daar trek ik echt een grens.

Ik open vandaag met Jethro Tull, puur omdat ik deze cd onlangs weer onder ogen kreeg en meteen weer terug was in 1971. Gekleed in een corduroy broek die zo strak zat dat hij alleen liggend aangetrokken kon worden, halfhoge xe2x80x98bootiesxe2x80x99 met vetersluiting en een legerjas uit de dumpstore brachten we onze vrijdagavonden door in een kelder van de Lambertuskerk. Daar waar voorheen de xe2x80x98studentenclubxe2x80x99 gevestigd was kwamen wij bijeen om op onze muziek te headbangen. Er werd buiten volop geblowd en menig pilletje werd geslikt. Zestien jaar en de wijsheid in pacht hebben. Je afzetten tegen gezag, regels, ouders maar vooral jezelf ontdekken.

Gaat u even mee terug?

Advertentie

0 gedachten over “Kent u deze nog?

  1. Goed zo, Marloes. Ik heb er nog een single van, Locomotive Breath.
    Ik trok ook liggend op de rand van het bed m’n broek aan. M’n ballen deden zelfs pijn, maar ik ging er voor, Marloes…

  2. ik heb helaas kapotte boxen dus ik kan het niet horen. De band ken ik wel. Ze hadden altijd van die bijzondere platenhoezen, meen ik me te herinneren. Ik had niet veel met Jethro. Maar toch leuk dat het hier staat.

  3. @ Rob, deze intro hoort bij de originele versie.

    @ Vedat, blowen op zijn tijd, maar de pilletjes liet ik aan mij voorbij gaan.

    @ Neus, kan niet meer?…man dit is tijdloos!

  4. Dit nummer hebben we weleens gespeeld met ‘de band’. We waren allemaal ongeveer 16. De gitarist had een cassettebandje en we speelden het na. We dachten een nummer te spelen wat echt niemand kende. Tot m’n vader na een optreden zei dat hij het zo leuk vond dat we een nummer uit zijn tijd hadden gespeeld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s