Simpel/Dromen

xe2x80x9cWaar heb jij over gedroomd?xe2x80x9d vroeg de man toen hij merkte dat ze wakker werd xe2x80x9cje lag bijna te huilenxe2x80x9d Nog niet echt helemaal ontwaakt, koste het haar moeite om de vraag goed door te laten dringen. xe2x80x9cHuilen? Hoe weet je dat?xe2x80x9d Ze draaide zich naar hem om. xe2x80x9cOmdat je geluiden maakte die daarop lekenxe2x80x9d Ze sloot haar ogen en langzaam kwamen de beelden terug. xe2x80x9cOver vroeger, heel vaag, we moesten ineens een heel groot gedeelte van ons salaris inleveren omdat er iets stuk gemaakt was aan boord. Het was heel oneerlijk. Volgens mijn gevoel klopte er geen moer van en ik besloot om weg te gaan. Het was alleen zo moeilijk om afscheid te nemen van iedereen want eigenlijk wilde ik helemaal niet wegxe2x80x9d Realiteit en fictie liepen in elkaar over in haar droom, de grenzen van de werkelijkheid vervaagden en lieten alleen een gevoel van intens verdriet achter. Ze herinnerde zich ook het gevoel van machteloosheid. Nu ze wakker was bleef alleen de leegte achter. xe2x80x9cRaar mensxe2x80x9d zei de man terwijl hij overeind kwam. xe2x80x9cDat je door een droom zo van streek raaktxe2x80x9d

Nu ze wakker was werd het moeilijker om alle details naar voren te halen. De dag liet de beelden verbleken. Ze herinnerde zich flarden van het gesprek dat ze niet, nooit met hem zou kunnen delen. Er lag te veel waarheid in verscholen. xe2x80x9cAlsof het zo simpel isxe2x80x9d antwoordde ze terwijl ze haar kussen in haar armen klemde alsof ze nooit meer los zou willen laten

Advertentie

11 gedachten over “Simpel/Dromen

  1. Sommige dromen lijken zo echt, dat het altijd moeite kost om daar afstand van te nemen. En dat is lang niet altijd simpel. Een heftige droom kan je hele dag bexc3xafnvloeden.
    Mooie WOW, Marloes.

  2. Soms raken droom en realiteit elkaar op een verbluffende wijze. En dat je de essentie daarvan niet kan delen, lijkt me nog het moeilijkste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s