Aanwaaien

Aanwaaien

Sinds vorige maandag wordt mijn lijf d.w.z. vanaf het hoofd tot  ergens in de longen, belaagt door een of ander virus dat van geen wijken weet. Lig ik de ene dag snotterend op de bank, krijg ik de volgende met moeite hapjes vla door mijn branderige strot om vervolgens in aanvallen van kriebelhoest bijna over mijn nek te gaan. Nog maar te zwijgen van andere ongemakken die zulks met zich meebrengt voor een vrouw in de pre-menopauze.

Ondertussen moet het dagelijkse leven wel gewoon doorgaan want tijdens de afwezigheid van de man rust alle verantwoordelijkheid op mijn robuuste schouders. Al snotterend en snuitend ( ai! mijn oren klappen dicht) baan ik mij een weg door klussen van huishoudelijke aard om vervolgens even op de bank mijn ogen dicht te doen.

Nog 5 dagen werken en dan breken 4 vakantie weken aan. Als het weer niet verandert, breng ik die door in mijn achtertuin. Veel lezen, veel rusten en vooral genieten van al het moois dat hier zomaar komt aanwaaien. Ik ben er nog nooit zo klaar voor geweest.

Advertentie

0 gedachten over “Aanwaaien

 1. Onder al dat moois dat zomaar bij je komt aanwaaien, zou best eens een of ander stuifmeel kunnen zijn, dat verantwoordelijk is voor je gesnotter, branderige keel en kriebelhoest. Misschien ook zitten er bepaalde rupsen in je achtertuin.
  Allergie?
  Sterkte! Hopelijk blijf je tijdens je aanstaande vakantie ons bloggers trouw.

 2. Ja, je ziet het stuifmeel gewoon ronddartelen met dit mooie droge weer. De mensen die aanleg hebben tot hooikoorts hebben het moeilijk nu. Misschien heb jij daar ook wel last van. In ieder geval: beterschap gewenst.

 3. Tijdens mijn voorlaatste maanden in militaire dienst lag ik als Materieel Officier (ik had de zogenaamde ‘peuthap’ onder mijn commando) op de vliegbasis Leeuwarden. Dat was in deze tijd van het jaar en het weer was krek hetzelfde. Toen begon tussen de startbanen het welige, sappige Friese gras te bloeien. Allemachtig, wat heb ik ervan gelust! Klompogen! Tranen! Niezen, salvo’s van dertig stoten achtereen! Mijn lijfarts zei dat hij er niets tegen kon doen.

  PS. Een kleine prijsvraag (zonder prijs): Met welke snelheid wordt bij het niezen de lucht de neus uitgejaagd?

 4. @Henk: Hm, dat is nogal snel dus. Laten we zeggen dat je als je met dezelfde snelheid over de A7 raast en er xc3xads controle…je meteen je rijbewijs moet inleveren en verder met de bus mag. De desbetreffende agent zal zeggen: ‘Ik zie u wel weer bij de rechter’. Heb ik nou geen prijs? :-)))

 5. @Henk: Om precies te zijn is het 152,7 km. per uur. Maar dat geldt dan alleen voor mijn eigen nies. Misschien is die van jou of van Marloes wel een stuk sneller.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s