Op de koffie

Koffiekan

Jaren heb je  geknipt en gescheurd, het blikje werd steeds voller. Je hebt geen idee wat je uiteindelijk met de opbrengst  gaat doen, maar het sparen werd je met de paplepel ingegeven dus doe je trouw bij elk pak koffie, bij elk pakje thee, wat je doen moet. Zegels verzamelen. Het potje barst haast uit zijn voegen als je besluit de opbrengst eens te gaan tellen. Naarmate het aantal punten stijgt, stijgen ook je verwachtingen. Wat zou je voor die gigantische hoeveelheid voor moois kunnen uitzoeken? Niet dat je iets nodig hebt, maar voor niets gaat toch echt nog steeds de zon op. Je haalt de catalogus in huis en vol verwachting ga je op zoek naar artikelen die je zonder bijbetalen mee naar huis zou kunnen nemen. Uiteindelijk valt je ook op een thermoskan van roestvrij staal met zwarte accenten. Daar was je nu echt al een hele tijd naar op zoek. Opgetogen stop je de bundels getelde zegels in een envelop en ga je op pad naar de winkel waar je nog een tweede verrassing wacht. De thermoskan is in de aanbieding dus neem je ook weer een deel van je punten mee terug naar huis.

Groot is dan de teleurstelling als blijkt dat de koffie wel erg snel afkoelt, maar omdat hij zo mooi in het keukenplaatje past is hem dat al snel vergeven. Een flinke hoeveel heet water in de kan, vxc3xb3xc3xb3r de koffie helpt al aanzienlijk. Nu, amper een half jaar verder, breekt spontaan het klepje waarmee de tuit zich moet openen af. Iedere keer de deksel losschroeven om bij het zwarte vocht te komen is het enige alternatief. Zuchtend haal je de oude vertrouwde witte HEMA kan uit de kast.

Bij D.E. wordt de koffie(kan) wel heel duur betaald.

Advertentie

0 gedachten over “Op de koffie

  1. In mijn herinneringen zijn die producten van DE altijd knettergoed, zo hoorde ik mijn moeder e.a. altijd zeggen (en moeders hebben altijd gelijk, toch?).
    Heb je er per ongeluk niet heel erg veel koffie mee geschonken? Metaalmoeheid?
    Wat Mack zegt is een prima idee. Gewoon melden bij DE. Zou het doen, Loes.

  2. Doet me denken aan mijn verzameling ‘Artis Historia’-punten. Duizenden en nog eens duizenden punten … om te wisselen voor mooie boeken en prenten … die te betalen waren. Ze staan nu mooi in mijn boekenkast … nooit meer aangeraakt … straks misschien naar de Slegte brengen?:)

  3. Tip: koop bij de Aldi zo’n mooie thermoskan als hij in de aanbieding is. Ik heb een exemplaar voor de thee. ’s Morgens hete thee erin en ’s middags is de thee nog warm. Niet heet, uiteraard! Na een jaar is deze thermoskan nog in prima staat!
    Nog een tip, soms hebben ze een uitstekende waterkoker in de aanbieding!

  4. Zo heeft de familie Neustradamus ooit een dankzij een erfenis verkregen stapel oud papier van DE ingewisseld voor vier plastic schaaltjes. Maar: gxc3xb3eie schaaltjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s