Kerstpakketten stress

004

Heel even was er lichte paniek. De afdeling die normaalgesproken onze Kerst (wijn)pakketten bestelde had zich eerder dit jaar van ons losgemaakt en nu moesten  mijn collega en ik op het laatste moment nog een noodgreep toepassen.  Aangestuurd door de directeur kwam ik bij de NRC webwinkel terecht.  Alleen zijn ze daar blijkbaar niet op zoveel pakketten berekent want eigenlijk leveren ze alleen aan klanten van het NRC. Daar zitten blijkbaar geen grootverbruikers tussen.

De bestelling kon, na een paar keer heen en weer bellen en mailen, uiteindelijk toch geplaatst worden. Ook al zou er in een paar dozen witte wijn zitten die van een ander jaar was. Wie proeft zoiets nou?

Het eerste probleem ontstond bij de levering. Geen stevige kartonnen geschenkverpakkingen of mooie houten kistjes. Nee, ze werden bezorgt in kartonnen dozen. Je kent het wel, het soort dozen die wij bij de super mee naar huis nemen om ons oud papier in te verzamelen. Niet alleen geen gezicht, maar ook nog eens niet bestand tegen verzending bij Post.nl. Een van de flessen had de reis in ieder geval niet zonder kleerscheuren gemaakt waardoor een hele stapel dozen doordrenkt was met rode wijn.

Na telefonisch overleg konden ze ons tegen de prijs van 10,00 euro per stuk mooie houten kistjes leveren. Aan mijn collega in Rotterdam de eer om alles over te pakken.

Probleem nummer twee was van een heel andere aard. Onze moslim collega mag namelijk geen alcohol. Ga dan op het laatste  moment maar eens op zoek naar een halal kerstpakket.   Geen beginnen aan. De enige website die we vonden leverde de pakketten per 5. We hebben maar een collega met een moslim achtergrond en om die nu 5 jaar achterelkaar hetzelfde pakket cadeau te doen?..bovendien moet je de overgebleven pakketten dan ook weer ergens opslaan in de hoop dat ze de volgende jaren nog te naggelen zijn. Dus toog mijn collega in Rotterdam de stad in voor een fles alcoholvrije wijn en een cadeaubon.

Cadeaubon was top maar naar nu blijkt staat er wel op de fles alcohovrij, maar blijkt dat in de praktijk niet altijd zo te zijn. Als er minder dan 1% alcohol in de fles zit dan hoef je dat blijkbaar niet te vermelden.

Ondertussen heb ik een website gevonden waar ze halal wijnen verkopen. Je moet ’t allemaal maar weten

Advertentie

3 gedachten over “Kerstpakketten stress

  1. inderdaad stress dus. Bij mijn man zijn alle alcoholische dranken uit het kerstpakket gehaald en zitten er alleen nog maar biologische, streekproducten in, gaande van worst, kaar, chocolade tot appelsap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s