Muziek als medicijn

Is het de tijd van het jaar, is het de regen die met bakken uit de lucht valt of is het gewoon een fase  waarin ik ben beland die me zo melancholisch maakt? Terwijl ik droge cijfers in een programma invoer, speelt in mijn oren een of andere  gouwe ouwe zender liedjes die me  terug brengen naar mijn jeugd, mijn ouderlijk huis en de vriendjes van toen.

Afgesloten van de kwaadaardige koude grijze buitenwereld maken emoties overuren. Voel ik me veilig en merk ik dat er langzaam een steeds grotere grijns op mijn gezicht verschijnt. Mijn voeten tikken mee op het ritme en ik krijg de neiging om te dansen op mijn stoel.

Muziek, het medicijn tegen zwartgalligheid

Advertentie

2 gedachten over “Muziek als medicijn

  1. Hoe herkenbaar Marloes! Ik krijg ook fijne melancholieke gevoelens bij dit nummer en muziek helpt mijn humeur ook vaak een handje in de goede richting. Eens flink snotteren bij een stuk dat je om te huilen zo mooi vindt, kan ook lekker opluchten. En voor mij helpt trouwens ook hardlopen tegen de zwartgalligheid, ja, in die koude, grijze buitenwereld. Niets kwaadaardigs aan dan, gelukkig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s