Vrijdag

Kwart over zes. Aangezien wakker ook echt wakker is ga ik maar kijken naar de opkomende zon. Verder neem ik een gedeelte van de dag vrij en maak ik weer veel te veel foto´s.

De eerste foto van het ontwaken van de dag...

De eerste foto van het ontwaken van de dag…

en bij de laatste is de zon eindelijk helemaal verschenen. Tussen de eerste en de laatste zitten er nog 17. Ik zei toch, veel te veel foto´s vandaag

en bij de laatste is de zon eindelijk helemaal verschenen. Tussen de eerste en de laatste zitten er nog 17. Ik zei toch, veel te veel foto´s vandaag.

Ja hallo, doen jullie de schuurtjes even op slot ja? ze zullen er maar met je snoeischaar vandoor gaan

Ja hallo, doen jullie de schuurtjes even op slot ja? ze zullen er maar met je snoeischaar vandoor gaan.

Misleiden? Ieder weldenkend mens weet toch dat hij in de maling genomen wordt?

Misleiden? Ieder weldenkend mens weet toch dat men hem in de maling neemt?

Doodse stilte ..

Doodse stilte ..

Goedemorgen Limburg!

Goedemorgen Limburg!

Ze heeft de hele reis aan de telefoon gehangen en ja, de tassen hadden ook een kaartje

Ze heeft de hele reis aan de telefoon gehangen en ja, de tassen hadden ook een kaartje

..en de boer die ploegde voort

..en de boer die ploegde voort

Hé. zag ik jou al niet eerder breed zitten?

Hé. zag ik jou al niet eerder breed zitten?

Wir fangen Heute an mit Deutsch Unterricht..ja bitte

Wir fangen Heute an mit Deutsch Unterricht..ja bitte

Ik kijk naar buiten en besluit vanmiddag vrij te nemen.

Ik kijk naar buiten en besluit vanmiddag vrij te nemen.

Druk aan het werk maar de zon blijft lokken.

Druk aan het werk maar de zon blijft lokken.

Lunchtijd, bij Saveurs maken ze de kroketten nog zelf

Lunchtijd, bij Saveurs maken ze de kroketten nog zelf.

We eten fritata met asperges en appelsalade..smakelijk

We eten fritata met asperges en appelsalade..smakelijk

Op weg naar de trein kom ik deze vreemde vogel tegen. Ze vult de helft van de beker met suiker..

Op weg naar de trein kom ik deze vreemde vogel tegen. Ze vult de helft van de beker met suiker..

Dag Maastricht..tot maandag

Dag Maastricht..tot maandag.

de boer is verdwenen, de akker ziet er strak uit.

de boer is verdwenen, de akker ziet er strak uit.

Oei, die wolken zien er helemaal niet vriendelijk uit.

Oei, die wolken zien er helemaal niet vriendelijk uit.

Ik loop naar huis en vergeet foto's te maken dus maak ik later nog een extra rondje. Alles voor de foto's, je moet er iets voor over hebben.

Ik loop naar huis en vergeet foto’s te maken dus maak ik later nog een extra rondje. Alles voor de foto’s hé?

Ik kom de schapen ook weer tegen De lammetjes blijven op afstand.

Ik kom de schapen ook weer tegen De lammetjes blijven op afstand.

Nog een rondje Rolduc en lenzen testen

Nog een rondje Rolduc en lenzen testen.

Herinneringen liggen bijna op elke weg

Herinneringen liggen bijna op elke weg.

Tot hier en niet verder

Tot hier en niet verder.

De toren van de andere kant.

De toren van de andere kant. Zien jullie die lucht? Snel naar huis.

Geen kip tegengekomen op mijn pad, wel een eend

Geen kip tegengekomen op mijn pad, wel een eend.

Net op tijd binnen...

Net op tijd binnen…

Een wolkbreuk die een klein zwembad in onze tuin laat ontstaan.

Een wolkbreuk die een klein zwembad in onze tuin laat ontstaan.

Het einde van de dag. De dreiging is blijven hangen. Ik heb er ondertussen weer genoeg van. Dag dag, tot morgen!

Het einde van de dag. De dreiging is blijven hangen. Ik heb er ondertussen weer genoeg van. Dag dag, tot morgen!

 

 

Advertentie

8 gedachten over “Vrijdag

 1. Als ik mezelf op jouw foto’s terug zou zien zou ik niet erg blij zijn eerlijk gezegd. Als iemand een ”vreemde vogel” wil zijn en zijn hele beker met suiker vult, nou en? Weet niet of het zo bedoeld is maar vindt het nogal (ver)oordelend overkomen tegenover die mensen..

  • Ik oordeel nergens over Roos (behalve over het a-sociale gedrag van breedzitters in de trein) ik wil alleen maar laten zien dat de wereld niet alleen bestaat uit saaie netjes-in-de-rij-lopenden mensen zoals ik

   • Ja dat zal. Maar dan nog; hebben die mensen erom gevraagd? Weten ze ervan dat ze op internet staan en vinden ze het goed? En dan ook nog eens met zo’n onderschrift?

    Kijk áls je het al per sé wilt doen (blijkbaar om je plog interessanter te maken), doe het dan goed en laat een stukje positiviteit in de wereld achter. De boodschap wordt al heel anders als je iemand stiekem op de foto zet met het onderschrift ”leuke haarkleur/leuk hondje/of iets dergelijks” Just sayin’..

 2. Ja, dat zal. Maar dan nog; hebben de mensen die hier online staan erom gevraagd online te staan? Weten ze ervan? Vinden ze het goed? En dan ook nog met het onderschrift een vreemde vogel of asociaal persoon te zijn? Als ik mezelf terug zou vinden zou ik écht niet blij zijn..

  Kijk dat je de behoefte hebt om je plog met vreemde mensen op te leuken; prima. Maar doe het dan wél goed, en houd op met een vicieuze cirkel van negativiteit te creëren. Maak dan desnoods een foto ”wat een lief hondje/leuke haarkleur/aardig cassiere”. Dan heb jij alsnog je plog ”verrijkt” met foto’s van vreemde mensen maar oogt het al heel anders ;-).

  Want wat heeft de wereld eraan dat jij laat zien dat niet iedereen ”’saai en netjes in de rij loopt”? Denk je niet dat mensen dat allang weten? Denk dat je beter kunt laten zien wat je mooi, leuk en bijzonder vindt.. Tenminste, dat ben ik.. :-). Fijne dag.

  • Er is een tijd geweest dat dit ik me dit soort reacties aantrok, maar die ligt ver achter me. Zoals je zegt, dit is mijn blog en ik vul die zoals het mij goeddunkt. Jij hebt de keuze om hem te bekijken of niet. Ik beloof je dat, mocht ik je ooit tegenkomen, ik geen foto van je maken zal.

   • Volgens mij begrijp je mijn punt niet helemaal? Het gaat niet om mij.. Dit is niet zomaar een ‘haatreactie’.. Het gaat mij erom dat je 1. foto’s maakt van onbekenden, zonder hun toestemming en 2. alleen maar negativiteit blijft verspreiden.. Even serieus, is dat nou wat je wilt bereiken? Het is toch veel leuker om je lezer een leuke dag mee te geven dat hij even glimlacht als hij jouw plog leest? Of wil je bereiken dat hij met je mee klaagt over ”die asociale treinreiziger?”

 3. Denk jezelf eens in.. Jij ziet jezelf op mijn plog terug.. In twee verschillende foto’s.. Onder foto 1 staat ”Wat een rare vogel, die ziet er echt niet uit” en onder foto 2 ”wat een leuke vrouw, ze lachte heel vriendelijk”

  Besef je nou werkelijk niet dat je zo de negativiteit in stand houdt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s