Naakt vermaak

Instagram, de app waar ik (bijna) elke dag mee begin om mijn volgers op diverse platforms een goede morgen te wensen. Het lukt niet altijd om iets moois vast te leggen vanuit een rijdende trein, maar dat mag de pret die ik er aan beleef niet drukken. Na het plaatsen scroll ik even langs de foto’s van de mensen die ik volg. Esther met haar prachtige sfeerbeelden, minimalistisch maar mooi. Stefan die mij elke dag begroet met foto’s van zee en strand die mij doen verlangen naar een wandeling langs de kust. Uit alle windstreken komen ze en allemaal hebben ze hun eigen stijl. Mooie, ontroerende foto´s en soms zo prachtig dat ze je adem wegnemen.

Vandaag liep ik voor het eerst tegen een foto aan die mij meteen tegen de borst stuitte. Een naakte blondine die over een wastafel gebogen schalks in de spiegel kijkt en waarmee de plaatser zijn volgers goedemorgen wenst. Instant aversie. Tegen de foto (die waarschijnlijk niet door hem is gemaakt en waarmee hij waarschijnlijk tig copyrights verstoot) en het ongemakkelijke gevoel die het bij mij opriep. In eerste instantie besloot ik niet te reageren. Ik zou als preuts of bekrompen kunnen worden gezien en dat ben ik in de verste verte niet.

Maar toch liet het me niet los, vooral dat ongemakkelijke gevoel dat ik had, dat ik me liet weerhouden door het feit dat men, door mijn reactie, een verkeerde indruk van mij zou kunnen krijgen. Te zot voor woorden. Als ik reageer op mooie foto’s dan mag ik  ook laten weten als ik iets ongepast vind. Nogmaals, ik ben niet tegen naakt maar wel als het, zoals hier, op stereotype wijze wordt gebruikt.

Misschien ook omdat het mij  op niet mis te verstane wijze confronteerd met mijn eigen verval en daar zit ik al helemaal niet op te wachten, dank u

Advertentie

2 gedachten over “Naakt vermaak

  1. Het betrof iemand die jij volgde die die foto plaatste? Ik heb het ook wel eens gehad dat ik tegen foto’s aankeek die ik niet wilde zien. Ik ontvolg zo iemand dan. Of zie het nog even aan. Iemand die veel selfies plaatst, dan ben ik ook gauw vertrokken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s