Daadkracht

Daadkracht: de daadkracht zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak: [ˈdatkrɑxt] vermogen om snel en goed je plannen uit te voeren …

Het leven hier in het zuiden is niet anders dan elders. Hier wordt gewoond, geleefd, gewerkt en uiteindelijk ook gestorven net als in de rest van Nederland. Het bourgondische leven, minder haast, genieten van de kleine dingen. Helemaal goed en toch…Ik mis iets.

Klein voorbeeld. We laten een bedrijf komen om de maat te  nemen van de ramen op zolder om daar een rolluik aan te brengen. Het mannetje komt netjes op de afspraak, neemt de maat, geeft ons opties en als we besloten hebben wat er komen moet gaat hij weer de deur uit. De belofte om over 3 weken terug te komen om dat ding te installeren geeft hoop. Dat gaat snel. Na 6 weken besluit je toch maar eens te bellen want het blijft angstvallig licht op de bovenste verdieping. Blijken ze dat ding al weken binnen te hebben maar zijn ze gewoon vergeten je te bellen.

Ander voorbeeld. Onze badkamer heeft een bad. Afgezien van het feit dat we allebei niet van languit badderen houden is het ding ook een gevaar voor fragiele botten vanwege de belachelijk hoogte die het heeft. Badmannetje gebeld, en nee, geen ‘dat doe ik wel even tussendoor’ mannetje maar een officieel bedrijf. Na het eerste bezoek blijft het weken angstvallig stil. Nog maar een telefoontje dan. “Ja, de offerte ligt klaar op het bureau en komt eind van de week in de brievenbus ”
Omdat we de prijs nogal aan de hoge kant vinden maar toch vertrouwen hebben in het bedrijf maken we een nieuwe afspraak. Nog eens kijken in de badkamer, afspraak bij een tegelbedrijf. Kijken, testen uitzoeken en dan wachten op offerte twee. Zelfde liedje, wachten, wachten en nog langer wachten. Tweede offerte valt op de mat nadat we zelf opnieuw aan de bel getrokken hebben. Die valt nog hoger uit dan de eerste en gaat dus helemaal aan ons doel voorbij.

Nog maar eens bellen en uitleggen wat we maximaal willen uitgeven. Dan komt het mannetje met het idee om met een tegelzetter langs te komen om een gat in de wand van het bad te maken en zo in te kunnen schatten wat de mogelijkheden zijn. Zo geschiede en nu zit er dus al weken een gat ter grote van een kleine voetbal in de zijkant van ons bad.

U begrijpt…het wachten is op de nieuwe offerte.
Daadkracht …

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s