Verliefd op Limburg

mooi Limburg

Het zijn rustige tijden. Dagen worden gevuld met reizen, werken, genieten. Vier dagen per week, twee keer per dag, boemel ik mee op het ritme van Veolia. Het Limburgse landschap  in al haar schoonheid trekt aan mijn oog voorbij. Glooiende heuvels bedekt met een mantel van groene weiden en omgeploegde velden. Grazend vee  aan de rand van pittoreske boerderijen die in de tijd stil lijken te hebben gestaan. Het landschap van mijn voorouders. Geen moment van verveling. Elk jaargetijde haar eigen charme, elke dag ontdek ik mijn thuisland opnieuw.

Wat mijn ogen zien probeert mijn telefoon vast te leggen. Steeds weer druk ik het toestel tegen het raam en klik klik klik tot hoge bomen of groene wallen het zicht ontnemen. Elke dag probeer ik dat ene oude huis, net zichtbaar tussen een veelvoud aan bomen, dat heldere beekje, de witte dikbillen, wiens machtige kaken traag het gras vermalen, te pakken te krijgen.

Niet alles lukt, zelden ben ik echt tevreden. Niets doet volgens mij recht aan wat het blote oog kan zien. Selecteren en verwijderen. Soms ruim ik rigoureus op, soms met pijn in mijn hart, opslag is nu eenmaal beperkt.  De ‘mooiste’ krijgen een plek op facebook, twitter of path

Zo verliefd  op Limburg en die liefde deel ik graag

Advertentie

2 gedachten over “Verliefd op Limburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s