Gezichtsboek

Facebook, de plek waar ik weer in contact gekomen ben met heel veel mensen uit een ver verleden, waar familie en vrienden samenkomen en waar ik in korte tijd meer mensen uit mijn jeugd teruggevonden heb dan in al die jaren die ik op schoolbank ingeschreven sta. Het bracht mijn geboorteplaats dichterbij en laat me meeleven met alle dagelijkse zaken die in mijn uitgebreide familie gebeuren. Verbonden zijn op een manier die bij mij past.

De nieuwe timeline vond ik meteen geweldig, alleen aan de ticker moest ik even wennen. Ondertussen heb ook daar mijn draai wel in gevonden. Ik vergelijk het met het dagelijkse leven. Flarden van (telefoon)gesprekken die je opvangt en advertenties die niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken zijn. Je kunt er gewoon niet meer omheen.

Vanwege FB privacy-instellingen wil ik jullie vragen het volgende te doen: Ga met je muis over mijn naam hierboven en wacht tot er een box verschijnt. Etc etc

Dit soort berichten zie ik regelmatig in mijn timeline terug en sommige vragen om het bericht op mijn eigen pagina te plaatsen. Ik pieker er niet over.

Als ik een bericht ‘like’ dan doe ik dat niet alleen om de persoon die het plaatste een compliment te geven, maar meer nog omdat ik het ‘leuk’ vind om het mijn vrienden te delen. Natuurlijk zijn er ook nadelen. Commentaar geven op andermans foto’s die ik echt ongepast vind is dus zo’n voorbeeld. Uiteindelijk worden die dan namelijk ook door ‘iedereen’ gezien. Niet meer doen dus. Via de ticker kan ik op mijn beurt zien wat mijn vrienden leuk vinden en met wie ze in gesprek zijn. Dat is social media zoals het hoort te zijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s