Boeeeeee

Net als bij heel veel andere Nederlandse gezinnen plofte bij ons gisteren de bekende paarse envelop op de mat. Tot onze grote verbazing is de woz waarde van ons huis met maar liefst 6% gestegen. Niet alleen de woz waarde, ook het OZBE tarief is met 6% gestegen waardoor we dubbel gepakt lijken te worden.

Sinds wij vorig jaar een poging hebben gedaan ons huis te verkopen hebben wij de prijzen alleen maar zien dalen. Dezelfde makelaars die jarenlang de prijzen naar record hoogtes joegen wisten nu niet hoe snel ze weer omlaag moesten om zo de huizenmarkt nog enigszins in beweging te houden. Geld moet rollen nietwaar?

Daar ligt alleen het probleem niet. De heren bankiers vormen de grootste struikelblok. Was het pakweg 5 jaar geleden voor aspirant kopers nog mogelijk om niet alleen een huis, maar ook de verbouwing en de verhuizing te financieren, tegenwoordig mag je blij zijn als ze je überhaupt te woord willen staan als je zelf geen eigen geld meebrengt. Zo komt de huizenmarkt langzaam maar zeker tot een complete stilstand.

Ondertussen moet de gemeente ook de broekriem aanhalen. Gekort op allerlei inkomsten door de overheid moet zij haar geld op andere manieren bij elkaar weten te sprokkelen en dus komen ze uit bij de groep waar ze denken dat nog wel iets te halen valt,de bewoners en dan met name zij die een huis in bezit hebben..

In tijden van crisis blijft de huizeneigenaar, die zijn eigendom alleen maar in prijs heeft zien dalen de laatste jaren, een vette melkkoe voor de gemeente.

Advertentie

Een gedachte over “Boeeeeee

  1. Ze doen maar wat. Wij kregen een absurd hoge WOZ. Een jaar of drie geleden ook al, en dat is na veel vijven en zessen gecorrigeerd. Nu komt weer dat oude absurde bedrag bovendrijven. Kunnen we weer aan de gang, om moedeloos van te worden…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s