Dumpen die zooi

In onze wijk zijn ze vorig jaar begonnen met een proef om plastic afvalmateriaal gescheiden in te leveren. Een prima initiatief waar wij in dit huis enthousiast aan meewerken. Naast de doos met oud papier en de bak met flessen verscheen een zak waar al het plastic in verdween. Zo kregen wij ook een indruk van de grote hoeveelheid plastic die via de supermarkten ons huis binnensloop.

Maar..niet iedereen was onverdeeld gelukkig met de actie. Zo klaagden kleinbehuisde medebewoners over het feit dat ze deze extra zak nergens kwijt konden. Ook daar werd naar geluisterd en er verscheen een enorme containerxc2 bij de ingang van het winkelcentrum. U voelt hem vast al aankomen. Na verloop van korte tijd zat dat ding vol en werden de zakken, net als bij de glasbak en de container voor gebruikte kleding, naast de container gedumpt. Een tweede bak bracht uitkomst maar daar was de eigenaar van de Super minder blij mee. Twee enorm lelijke bakken die bovendien parkeerruimte innemen, geen gezicht. Geen punt, een van de twee verdween naar de achteringang. Super blij, bewoners blijxe2x80xa6mooi zult u denken. Nou neexe2x80xa6

Nog niet zo lang geleden moesten de enorme bakken plaats maken voor ondergrondse opslag die, en dat kan elk oplettend mens toch echt niet zijn ontgaan, qua capaciteit beslist niet kunnen tippen aan de hoeveelheid die er in zoxe2x80x99n container past. Gevolgxe2x80xa6een enorme berg troep naast de ondergrondse opslag. Gooi daar dan ook nog eens een voorjaarsstorm tegenaan (of waren het toch vandalen?) en het plastic kan uit de struiken aan de overkant van de Hollandweg geplukt worden. Hallelujaxe2x80xa6

Zo maken we er met zxe2x80x99n allen weer een ongelooflijk zooitje van.

Foto:Geoftheref

Advertentie

3 gedachten over “Dumpen die zooi

  1. Het valt in mijn omgeving mee. Sinds een klein jaar hebben we ondergrondse (grijs-)oplsag voor mij en 70 buren. Ik hoef niet meer te wachten op de vuilniswagen en heb nog niet meegemaakt dat die 10 kubieke meter vol was.

    Laatst had een buurman er te lange takken in geduwd en zat het kantelmechanisme muurvast. Nog geen uur later had de gemeente dat probleem verholpen.

    Plastic moet ik net als flessen en kranten ‘meesjouwen’ naar de supermarkt waar speciale ondergrondse opslag is. Die is er dan weer niet voor het plastic, omdat dat een proef is vgan een particulier bedrijf.

    Het is een grote lelijk zwarte container en die zit in rap tempo vol. Duidelijk onderschat door het bedrijf wat verantwoordelijk is voor de afvoer en verwerking van het plastic.

    Nou valt het met het wegwaaien nog altijd erg mee. Dat terwijl het hier flink kan waaien. De laatste weken let ik wat meer op zwerfvuil en dat lijkt duidelijk afgenomen. De veegwagens en opruimploegen hebben zichtbaar resultaat. Misschien wel een beetje teveel. Ik vroeg me zelfs af of hier wel geleefd wordt, want bij leven hoort immers rommel maken. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s