Preventief trekken

Verstandskies_2Ondanks mijn nadrukkelijk wens om daar mee te stoppen bleef onze vorige tandarts onze jongens verwijskaarten voor de kaakchirurg in handen duwen om daar hun verstandskiezen preventief te laten verwijderen. Het zal allemaal wel met de tijd waarin we leven te maken hebben (en waarschijnlijk ook met het spekken van bankrekeningen) maar ik heb niets met dat preventieve gedoe. Waar je geen last van hebt, laat je lekker zitten. Als er problemen ontstaan is er tijd genoeg om dingen uit je lijf te laten verwijderen.

Een paar weken geleden kwamen allebei onze jongens terug van de nieuwe tandarts met een afspraak voorxe2x80xa6.juist jaxe2x80xa6het verwijderen van hun verstandskiezen. Ze zijn inmiddels 24 en 22 jaar oud, moeders wil al lang geen wet meer. Vorige week woensdag was de oudste als eerste de pineut. De twee onderste zouden er in een keer uitgaan. Het werd er maar een omdat het niet zo gemakkelijk was als men gedacht had. Gevolg, een opgezwollen gezicht, flinke pijn en zelfs op zaterdag niet kunnen eten omdat hij zijn mond haast niet open krijgen kan. Gooi daar nog eens flinke portie koorts bij op en je weet waar je terecht komt, de dokterspost.

Na overleg met de neus,keel,oorarts (de dienstdoende arts vermoedde ook een keelontsteking) kwam hij thuis met een antibioticakuur en de opdracht om vandaag (zondag) om 3 uur weer terug te komen. Mochten de klachten niet verminderd zijn dan mag hij linea recta door naar het ziekenhuisxe2x80xa6..

Preventief trekken?…ik zie alleen een kind met veel pijn en onnodige (dokters)kosten die er mede voor zorgen dat onze gezondheidszorg langzaam maar zeker onbetaalbaar wordt.

Advertentie

3 gedachten over “Preventief trekken

  1. Ja ik sta ook achter jouw besluit hoor, heb t mijn kids ook min of meer verboden zullen we maar zeggen…
    Wens jullie allen veel sterkte en beterschap!

    Lieve groeten Melody

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s