War of the Worlds

WaroftheworldsOndanks dat mijn aanwezigheid op twitter iets afneemt, ik kan nu eenmaal echt niet alles tegelijk, ben ik er nog vaak genoeg om zo af en toe iets leuks, iets spannends of iets geweldigs op te pikken. Een mengeling van die drie kan natuurlijk ook.

Had ik vanavond niet op twitter gezeten dan had ik nu niet geweten dat xe2x80x9cThe War of the Worldsxe2x80x9d live vanuit de Heineken Music Hall in Amsterdam op radio 2 te volgen zou zijn.

In 1978 bedacht en produceerde Jeff Wayne het dubbelalbum xe2x80x98The War of The Worldsxe2x80x99, een muzikale versie van het gelijknamige boek van H.G. Wells uit 1898 over een invasie op aarde door buitenaardse wezens. Talloze grote namen verleenden hun medewerking, onder wie acteur Richard Burton, Justin Hayward (Moody Blues) , Phil – Old Town – Lynott en musicalster Julie Covington. Wereldwijd werden 15 miljoen albums verkocht, waarmee het xc3xa9xc3xa9n van de best verkochte albums wereldwijd is. De bekendste xe2x80x98hitsxe2x80x99 werden xe2x80x98the Eve of the Warxe2x80x99 en xe2x80x98Forever Autumnxe2x80x99.

Nu, ruim 30 jaar later, is er een podiumversie van het project. De show was eerder al te zien in Australixc3xab en Engeland en toert voor het eerst over het vaste land van Europa.

Als fan van het eerste uur kan mijn avond niet meer stuk

Advertentie

7 gedachten over “War of the Worlds

  1. ‘The chances of anything coming from mars, are a million to one, they said.
    but still they’ve comed”
    geweldige plaat.
    heb m nu op cd, brengt me weer helemaal terug naar toen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s