Barberino val d'Elsa

Uitzicht_7 Ergens in de Toscaanse heuvels stond een huisje op ons te wachten. Een paar dagen weg uit de Nederlandse drukte, de alledaagse stress heel even achter ons laten.

Voor mij begint de ontspanning al tijdens de reis, boekje op schoot, af en toe een blik op de mooie wereld om ons heen. Reizen in etappes maakt het genieten alleen maar intenser. Overnachten in Zwitserland en xe2x80x99s ochtends overvallen worden door sneeuw. Sneeuw? Sneeuw ja. Dikke vlokken die in een mum van tijd de bergen een witte laag geven. Aan de andere kant van de tunnel zorgt de laaghangende bewolking alleen voor heel veel regen.

Het echte genieten begint pas als we onze eindbestemming bereiken. Een boerderij net buiten de oude muren van Barberino val Dxe2x80x99 Elsa. De kou nemen we op de koop toe. Een paar dagen vullen met uitstapjes is lastig, want wat doen we wel en wat laten we liggen voor de volgende keer?

Groot voordeel van deze extra vroege voorjaarsvakantie is de rust die nog overal de toon zet. Geen dringen op de vooral smalle en heel bochtige bergweggetjes, ruimte op pleinen en dorpjes die haast verlaten aandoen. Tavernelle, Castellina in Chianti, Colle val dxe2x80x99Elsa en Volterrra laten zich van hun beste kant zien, af en toe schijnt zelfs de zon.

Als de regen echt niet meer van ophouden weet besluiten we een dag eerder naar huis terug te keren maar in ons achterhoofd het voornemen om dit gedeelte ook nog eens in de (na)zomer te bezoeken zodat we vaker en meer kunnen genieten van het uitzicht dat ons appartement te bieden heeft

Advertentie

8 gedachten over “Barberino val d'Elsa

 1. Of je genoten hebt hoef ik niet te vragen, dat lees ik tussen de regels door…. fijn voor je meis, het is je van harte gegund hoor! Nu lekker lang nagenieten!

  Liefs Melody

 2. kwam ff weer kijken of er al een nieuw woord gegeven was.
  Wat een mooie foto,s van italie.
  Ben er nog nooit geweest, misschien….als we kreta moe zijn.
  Jammer van de regen, maar dat heeft de pret niet gedrukt zo te lezen.

 3. wij hebben al twee trips naar Toscane achter de rug … ontzettend mooi… telkens geweest in de grote vakantie. Nadeel: drukte xc3xa9n soms te warm. Maar voor de rest gewoon zalig om te vertoeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s