Verlangen

Een prachtige witte wereld, stralende zon maar ook de dreiging van winterse buien in de verte. Op ochtenden zoals deze ben ik haast kinderlijk blij dat ik niet naar buiten hoef. Tenminste, nog niet.

Terwijl ik mijn tanden poets vliegen toekomstdromen in sneltreinvaart door mijn hoofd, om even later door rede weer verjaagd te worden. Van het hier en nu genieten, daar gaat het om. De feesten die in het vooruitzicht liggen moeten eerst maar eens gehaald worden.
Morbide. Weg! Geen ruimte voor pessimisme.

De routine is op deze zaterdagochtend nog ver te zoeken. Steeds weer dwaalt mijn blik naar de witte winterse wereld en kijk ik vol verlangen uit naar de warmte van de voorjaarszon.

Advertentie

12 gedachten over “Verlangen

 1. sneeuwloos zijn we hier in zandvoort! terwijl de foto’s van schaatsende mensjes en vooral ook sleexc3xabnde kindjes me overal toelachen (kunnen foto’s je toelachen? ja hxc3xa8 ; ), verlang ik daar ook naar. xc3xa8n naar de voorjaarszon!!!

 2. Ik vind het prachtig dit weer. Alhoewel het vanmorgen erg mistig was hier kwam vanmiddag de blauwe lucht weer tevoorschijn. Alles is wit aangevroren, de wereld ziet er zo mooi uit! Wat mij betreft blijft het zo tot 21 maart en dat dan de lente maar uit mag barsten. Ik bedoel eigenlijk: alles liever dan regen en wind en dat soort ongein.

 3. er wordt geschaatst in het zuiden des lands terwijl ik me bevind in een ander deel van het land. de kou is hard en de mist wazig. soms zou ik wel even de zon willen zien. …

 4. Alsjeblieft snel voorjaar. Het is maar niks die winter. Heb een goed jaar!
  En snel die mooie kop weer terug? Ik probeer nog altijd te ontdekken van welke tekening/schilderij die gemaakt is. Zo mooi!

 5. Het is inderdaad prachtig buiten! Een teletubbieblauwe lucht, stralende zon en ongerepte sneeuw. Ik heb de kinderen zelfs met de slee naar school gebracht.

  Wat een prachtig winterweer.

 6. Vandaag voelt het buitengewoon koud, maar er ligt gelukkig geen sneeuw!
  Ik kijk vol verlangen met je mee uit naar de warmte van de zon.

  Ik wens je een prachtig, warm jaar!

 7. Tussen droom en daad…ik wens je toe dat je in 2009 er regelmatig in slaagt dat patroon de nek om te draaien en te genieten van alles wat je lief is.

  Willem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s