Terugkijken?

Met mijn lijf stevig tegen de verwarming gedrukt sla ik de activiteiten in mijn tuin gade. De zak met pindaxe2x80x99s is ontdekt door een Vlaamse Gaai, de vetbollen worden bezet door koolmeesjes. Een roodborstje pikt een hapje mee op de grond. Aan de overkant van de bevroren sloot een enkeling die zijn hond uitlaat. Zo nu en dan doorbreekt een knal de stilte. De naweexc3xabn van oudejaarsavond. Alles normaal. Alles?

De opeenvolging van de feestdagen die midden in de week vallen hebben mijn dagelijkse ritme vreselijk verstoort. Een week vakantie lijkt alleen maar uit weekenden te bestaan. Uitrusten, niet met werk bezig zijn en toch niet het gevoel hebben dat je vrij bent. Een vreemde gewaarwording die moeilijk onder woorden te brengen is.

Zou ik het afgelopen jaar onder woorden moeten brengen dan zou ik niet weten waar te beginnen. De grootste verandering, mijn kennismaking met Marco, de uitdaging om te laten zien dat ik in staat ben tot meer dan er tot nu toe van me verlangt werd. De enorme drukte waardoor er voor alles wat me dicht aan het hart lag ineens geen ruimte meer was. Afscheid van het vertrouwde plekje bij Introdans, van collegaxe2x80x99s en van de routine die een groot deel van mijn leven was gaan uitmaken.

Nu sta ik aan het begin van het nieuwe jaar. Voor het eerst in onze geschiedenis hebben de man en ik oudejaarsavond met zijn tweexc3xabn doorgebracht. Geen familie, geen kinderen om ons heen. De voorbode van een nieuwe start. Het begin van een ander leven waarin we steeds meer op onszelf aangewezen zullen zijn. Mijn nieuwe carrixc3xa8re die een groot deel van mijn aandacht en tijd zal gaan opslokken

Terugkijken? Heel even dan, maar daarna ga ik me richten op de dingen die voor me liggen. Maandag breekt er pas echt een nieuw jaar aan.

Advertentie

16 gedachten over “Terugkijken?

 1. Nou, dit allemaal zo lezende, reden voldoende om jou en je hele gezin alle geluk en voorspoed in het nieuwe jaar toe te wensen. Maak er iets moois van, spannend zal het beslist zijn, maar je hebt de zekerheid dat je een kameraad thuis hebt zitten waar je op terug kunt vallen. En dat is toevallig wel het beste dat er is als je nog met zijn tweetjes bent.

 2. voor het eerst met z’n tweetjes… ik lees dat en kan er het positieve ook nog van zien! (knap hxc3xa8 ; )

  ik wens je voor het nieuwe jaar heel veel positiefs!

 3. Je beziet het vanuit een auto….
  De voorruit lekker groot…..blik op de toekomst….
  De achterruit vele malen kleiner…. terugblikken mag, maar niet te veel en niet te vaak, ‘slechts’ even om alleen maar het goede eruit op te pakken en dat te koesteren….
  2009…het jaar dat je ziet als je door je auto-voorruit kijkt….een jaar met volop uitdagingen, pak ze aan en maak er het mooiste en beste van!

  Lieve groeten Melody

 4. Dat gevoel had ik nou ook. Wel vrij zijn van je werk maar je vrije dagen worden door al die feestdagen toch “geleefd”.
  Ach, het is weer voorbij en het was nog gezellig ook. 😉
  De beste wensen voor het nieuwe jaar Marloes.

 5. toevallig ook op de valreep naar het nieuwe jaar een blogje getiept over terugkijken. dat het niet perse erg is om te doen, tenzij je erna maar je hoofd de goede kant uit laat kijken. 😉

  gelukkig nieuwjaar, ook voor jou!

 6. Een goed en gezond 2009 gewenst!
  Jij en de man moeten het leven toch anders gaan indelen nu en ik hoop dat het jullie lukt! Veel wijsheid en ik hoop, plezier met elkaar!
  Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s