Verdonkeremanen

Ze maakte nog een rondje langs de vitrines. Ogen keken begerig naar de gouden en zilveren sieraden die voor het grijpen lagen. Ze zou ze allemaal wel willen hebben. Nonchalant, haar jas losjes over een schouder gedrapeerd, bewoog ze zich door de zaak. Ondanks dat ze haar blik haast niet van de vitrines afhaalde was ze zich bewust van het feit dat ze in de gaten gehouden werd. Het liet haar koud. Voorzichtig nam ze een ring uit de standaard en liet hem om haar vinger glijden. Ze stak haar hand vooruit  en bekeek het effect van een afstandje. Met een beweging haalde ze hem van haar vinger en deed hem terug waar ze hem uitgehaald had. Vanuit haar ooghoek zag ze de man van de beveiliging. De ring waar ze haar zinnen op gezet had lag onder handbereik. Terwijl ze deed alsof ze de prijskaartjes bekeek, liet ze de hand onder haar jas voorzichtig richting de ring gaan die ze op het oog had. In een snelle beweging verdween hij in het speciale zakje in de voering van de jas. Heel rustig liep ze naar de volgende vitrine waar ze een ketting van de standaard nam. Terwijl ze de schakels haast liefkozend door haar vingers liet glijden, gaf ze haar ogen de kost. De bewaker was voorbij. Rustig liep ze naar de uitgang.

Het maakte niet uit wat ze verdonkeremaande, op het moment dat ze de zaak uit kon lopen zonder dat iemand haar tegenhield had ze een ongelooflijk zonnig gevoel.

Advertentie

15 gedachten over “Verdonkeremanen

  1. Spannende WOW, Marloes.
    Je bent 1x het woordje “die” vergeten. Er staat: liet ze de hand onder haar jas richting de ring gaan ze op het oog had. Tussen gaan en ze hoort nog “die”.

  2. Ik kan me niet voorstellen dat iemand daar een zonnig gevoel van kan krijgen. Het lijkt me dat een ongemakkelijk gevoel toch de overhand zal blijven houden of ben ik gewoon te eerlijk om zoiets te kunnen en kan ik me niet een ander gevoel daarbij voorstellen. Enniewee wel een spannend verhaal hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s