Ademloos mooi

Strawinskiswingt_2copyrightintrodanStaand voor het zolderraam, koesterend in de warmte van de ochtendzon gaan mijn gedachten naar de geweldige avond die achter mij ligt. STRAWINSKI SWINGT ging in premixc3xa8re en ik mocht er bij zijn.

Pictures on Stravinsky – Gisela Rocha, Balletscenes – Hans van Manen,
Symphony in Three Movements – Nils Christe.
Drie prachtige stukken, gemaakt op muziek van Igor Strawinski, die elk een streling waren voor het oog. De veelzijdigheid van Rocha kwam duidelijk naar voren in de steeds wisselende samenstelling van de dansers die, gekleed in minimalistische kostuums, rond leken te zwemmen in een bad vol warm water, om even later als sterren over een catwalk te lopen, contact zoekend met het publiek. Soms uitdagend, soms angstig,maar constant in beweging, terwijl het rozenblaadjes regende.

Hans van Manensxe2x80x99 stuk Balletscenes is een ode aan de dans, zoals we dat van zijn hand gewend zijn. De meester weet steeds precies de juiste snaren te raken. Decor, kostuums en muziek, afgewerkt met verfijnde bewegingen die soms leken op een ouderwetse quadrille. Een perfect plaatje.

De vloeiende bewegingen van het voltallige ensemble in Symphony  in Three Movements waarmee deze avond eindigde was een feest voor oog en het oor. Geen moment van verveling, gedanst met passie en ook hier waren licht en geluid een aanvulling.

Mocht u op zoek zijn naar een avondje uit, dan is dit programma een absolute aanrader. Hier kunt u de speellijst vinden, of vraag hem gewoon aan, dan heeft u hem altijd onder handbereik.

Foto: Erwin Olaf

Advertentie

4 gedachten over “Ademloos mooi

  1. Fijn, bedankt voor deze tip. ‘k Sta op punt om naar Amsterdam op te stijgen (vanuit Vlaanderen) voor een herfstvakantie en………’t zal genieten worden!

  2. marloes, wat een prachtige belevenis.. Heeft een mens zo af en toe nodig. Volgende week komt er fotowerk van erwin olaf op de bespiegelingen. Kijk ook in het HOLLANDS DIEP van deze maand !! Prettig weekend !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s