Origineel

Zijn aanzoek was niet bijster origineel, het was zelfs niet eens een aanzoek. Onderweg naar ergens, arm in arm viel midden in een geanimeerd gesprek ineens het woord xe2x80x98mevrouwxe2x80x99 gevolgd door zijn achternaam en de opmerking dat dit toch best aardig klonk. Vond ze ook niet? Op dat moment hadden er al belletjes af moeten gaan. Kleine waarschuwingen dat hij de titel xe2x80x98Meest romantische man van Nederlandxe2x80x99 nooit en te nimmer zou binnenhalen. Verliefd zijn maakt niet alleen blind, stokdoof lag er naast. In de jaren die volgden werd het niet beter. De uiteindelijke bruiloft was een minimalistisch gebeuren. Geen witte jurk, geen prins op het witte paard. Een retourtje gemeentehuis in eigen auto, gevolgd door een tuinfeest met alleen naaste familie .

Door de jaren heen leerde ze leven met zijn gebrek aan romantiek. Ze kocht haar eigen cadeaus als ze jarig was, net als met Kerst. Een uitzondering. Op trouwdagen werd er jarenlang een bos rozen bezorgt. Een roos voor elk jaar, totdat het er xe2x80x98teveel xe2x80x98werden.  Ze accepteerde dat ze nooit eens verrast werd met een onverwacht etentje of een weekendje, gewoon even  weg met zijn tweetjes. Hoogtepunten waren er voldoende, pijnlijke momenten en diepe dalen hadden ze, net als iedereen, ook gekend. Ze waren er sterker van geworden. Al met al mocht ze niet klagen. Hij had al die jaren goed voor haar gezorgd.


Vandaag waren ze 24 jaar getrouwd.
Stiekem hoopte ze nog steeds (tegen beter weten in) op een speciale verrassing.

Mijn bijdrage aan de WOW van deze week.

Advertentie

27 gedachten over “Origineel

 1. Zo kan het gaan, uit het leven gegrepen. Mooi geschreven….

  Even je reaktie op mijn log?! Het is eigenlijk een blik in de toekomst van Ro en zijn dochter Angie. Hij is nu veertig;)

 2. na tig romantische vriendjes heb ik uiteindelijk toch gekozen voor de niet-zo-romantische. en ik heb geen spijt. en ik ben zelf ook niet zo romantische. maar toch…

  mooie wow!

 3. En zo benieuwd of de kinderen wel iets zullen doen voor deze trouwdag. Die slepen hun ouwelui vast mee naar hun favoriete bruine cafxc3xa9 WOW.

 4. ik ben ook geen romaticus….als mijn man ineens romatisch zou worden dan zou ik denken wat is hier loos? dan gaat er iets rinkelen bij mij denk ik.want dat ken ik niet van hem en eerlijk is eerlijk ik hou ook niet van dat gedoe.ik krijg er de kriebels van

 5. Ontzettend mooi geschreven, moet bekennen dat ik helemaal niet romatisch ben maar mijn man wel, dus in gedachte heb ik het verhaaltje even om gedraaid :-)…groetjes en een fijn weekend…

 6. romantiek zit em niet in rozen en geschenken. zie wat de ander wel te bieden heeft en ben tevreden, dat heb ik na 25 jaar samenzijn wel geleerd….
  wel herkenbaar dit Loes, mooi geschreven!

 7. Voor velen waarschijnlijk naar het leven geschreven. Als ik dit zo lees zal ze nog minstens een jaar moeten wachten. En best kans dat de verrassing dan bestaat uit een gouden horloge voor 25 jaar trouwe dienst.

 8. Eerst wilde ik schrijven: maar zij zijn gelukkig nog bij elkaar. Maar ik herinner me vijf weken geleden toen ik de deur na 12 jaar hard in het slot gooide. Want soms bereik je het punt waarop je liever alleen ongelukkig bent dan met zijn tweexc3xabn.

  Kijk, en dat proef ik hier nu weer niet uit. Misschien moet zij op microniveau peuteren met een pincet, maar ergens zit die romantiek toch verborgen, zou je haast zeggen?

 9. Wat is romantiek, Marloes… ik beweer altijd zo a-romantisch als de pest te zijn maar pas geleden zei iemand me dat ik xc3xa9xc3xa9n van de meest romantische mensen was die hij kende…?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s