Te klein

Nieren1Ze zijn te klein. Ik heb nooit geweten dat die dingen een bepaalde afmeting behoren te hebben en tot nu toe heb ik er ook nog nooit last van gehad, maar nu ik weet dat ze te klein zijn irriteert het mij. De norm is 10 centimeter en die van mij zijn 81/2 en 9. Minimaal verschil, maar toch.  Te klein. Het betekend ook dat ze niet 100% kunnen functioneren, vandaar dat afwijkende bloedbeeld. Jaarlijkse controle is noodzakelijk, daar kom ik niet meer onderuit. Nog een irritatie. Vanwege die luttele centimeters ben ik nu gebonden aan minstens een keer bloedprikken per jaarxe2x80xa6 en ik haat naalden.

xe2x80x9cMaak je niet drukxe2x80x9d zegt de man xe2x80x9cje bent maar een klein vrouwtje, kleine nieren horen daar gewoon bij.xe2x80x9d Ik word er niet minder pissig van.

Advertentie

8 gedachten over “Te klein

  1. Die naalden wennen wel, ik wordt minstens een keer per drie maanden – en meestal vaker – lek geprikt voor een collectie buisjes bloed en terwijl ik vroeger altijd wat licht in mijn hoofd werd van prikken doet het me tegenwoordig niets meer.

  2. Ik geef iedere 4 weken plasma door naalden waar je doorheen kunt kijken. Ik geloof dat mijn teller op 110 keer staat.

    Balen dat je nu steeds voor dat onderzoek moet, misschien toch stiekem ook wel steeds spannend om op die uitslag te wachten.

  3. “Pissig” … ik ken dat… mijn huisarts afscheepte me af met “Je zult er wel aan wennen, je bent per slot ook geen 18 meer” naar aanleiding van een “verse” hartafwijking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s