Berusting

Berusting, op het moment dat ik aan het bed stond voelde ik berusting maar ook boosheid. Alsof het zo moest zijn, ook al klopte er geen donder van. Met zijn 62 jaar zou hij hier niet zo moeten liggen. Samen met zijn vrouw, mijn vriendin, neem ik afscheid. Thuis, in een van de slaapkamers, gewoon op bed. Ze vertelt me het bizarre verhaal van de begrafenisondernemer die zijn lichaam naar boven had gebracht. Klagend en steunend omdat hij eigenlijk niet meer dan 25 kg mocht tillen. Achteraf vindt ze het ook heel raar. De hele manier waarop hij thuis met het lichaam van haar man was omgegaan, maar op dat moment had de shock van zijn plotselinge dood haar verstand nog verdoofd.

Ze houdt zich goed, heel af en toe verwringt haar gezicht, nog niet toe aan het xe2x80x98laten gaanxe2x80x99. We zitten samen aan de koffie, een zondagmorgen als alle anderen. Alleen zou ik hier normaal om deze tijd niet zitten en zou haar man niet boven opgebaard horen te zijn.

Advertentie

17 gedachten over “Berusting

  1. Ja, ik weet wat het is om zxc3xb3 je geliefde te moeten missen.
    Maar schandalig zoals die pipo er mee om is gegaan!In shock of niet, wij hadden ook een eikel voor het regelen van de crematie, maar we hebben er wel werk van gemaakt en alles is goed gekomen!!! Ik zou er niet mee hebben kunnen leven, als het zxc3xb3 verschrikkelijk in de soep liep/had gelopen!
    Dankzij, en ondanks ons verdriet,hadden wij wel de realiteit om te zorgen dat alles ging zoals WIJ dat wilden!En DAT is zxc3xb3 belangrijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s