Doseren

Hoe graag ik ook zou willen, regelmatig bloggen zit er even niet meer in. Al mijn energie gaat op aan werken (waar ik overigens ook weer heel veel energie uithaal), hollen  lopen van hot naar haar en me nog steeds druk maken om de toestand van de wereld in het algemeen en Nederland in het bijzonder. Inmiddels heeft de medische wereld mij echter ook ontdekt en staan in mijn toch al overvolle agenda afspraken voor fotoxe2x80x99s, films, onderzoeken en bezoeken aan collega specialisten van de nefroloog die mij binnenste buiten gaat keren. Een aanvullend medicijn moet mijn nog steeds te hoge bloeddruk nu definitief naar beneden brengen. Heb ik weer. Ondanks alle signalen voel ik mij prima en ( tenzij mijn lichaam mij een enorm kunststukje flikt) ga ik er van uit dat het allemaal wel zal loslopen. Alleen bloggenxe2x80xa6

Doseren is geen optie. Heel even pas op de plaats, zorgen dat alle losse eindjes weer aan elkaar geknoopt worden en beslissingen genomen. Mijn voornemen om een betere verdeling tussen oude en nieuwe werkgevers te vinden begint al vormen te krijgen, minderen bij Introdans en een duidelijke balans in uren. Proberen om op zijn minst een dag vrij te houden  zal deze maand nog niet lukken. Het programma voor het nieuwe seizoen van Oostpool is zo goed als rond en kan worden ingevoerd. Leuk werk, maar neemt wel weer kostbare tijd in beslag.

Vooralsnog breng ik mijn avonden voor het grootste deel slapend op de bank door. De man vind het wel lekker rustig zo.

Advertentie

11 gedachten over “Doseren

 1. Doseren is nodig zodat je hoofd niet met je wegloopt, maar het is niet eenvoudig… helemaal niet als er zo veel is (en niet in de laatste plaats lichamelijk!) dat je bezig houdt.

  Sterkte met het vinden van de juiste balans, meiske. Ik ben ervan overtuigd dat je er met nog een beetje doseren wel komt.

 2. Marloes dit is haast geen doseren meer. Dit is een pure reorganisatie van je leven. En daar doe je goed aan want je hebt het zo duidelijk nodig. Mooie, persoonlijke log.
  Doseert de man mee?

 3. Welkom in de mallemolen van de medische wereld, waar, helaas, doseren (nog) niet in het standaardpakket is opgenomen. Doseren moet je jezelf aanleren en dat valt niet mee.
  Succes met alles!!

 4. soms is het alles of niets, doseren kan handig zijn als dit je natuur is en volgens mij ben jij een alles-mens!!!!
  Dus ik ben benieuwd hoe de blogodixine gedoseerd is! ;))))
  ik ga niet zeggen: doe het rustig aan, maar wel doe wat je aankunt, en wat je lichaam aangeeft.

 5. Klinkt als een overdosis aan Leven ;-). Leuk, maar wel beetje druk inderdaad.

  Oh, en even nieuwsgierig: wat doe jij bij of met Introdans?

 6. Marloes, 1 x per (half, kwart)jaar bloggen is ook regelmatig! Gewoon doen waar je zin in hebt, werkt vaak het allerbeste.
  Groetjes, Min die ook beter luistert naar haar lichaam (wat dus niet 24/7 lukt 😉 )

 7. Moeilijk is het om te doseren, als je altijd bezig bent. Maar gedwongen rust is niet altijd de leukste rust, dus hou het simpel en geniet waar het kan.

 8. zo is het bestaan van de kunstenaar, veel werkgevers en veel ijzers in het vuur.
  op de bank liggen is geen remedie, maak eens een wandeling in de natuur, helemaal alleen, bloesem ruiken en naar de wind luisteren, en je van je gedachten genieten.probeer onder het lopen (niet rennen natuurlijk) eens een gedicht te denken, of verzen uit de schxc3xb6ne Mxc3xbcllerin. Dat heeft op mij althans een heilzame werking,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s