Tijdnood

JapinEen record aantal ongelezen logs in de feedreader. Tijdnood, dagelijks en onoverkomelijk. Niet laten afleiden nu, geen twitter, geen msn. Doorlezen, af en toe een reactie plaatsen. Met pijn in mijn hart zien welke pareltjes ik gemist heb. Te lang geleden, station voorbij, gemiste kans, doorgaan.

Niet laten afleiden door plaatjes, andermans reacties laten voor wat ze zijn. Geen muziek luisteren, geen filmpjes kijken. En dan is daar ineens een naam. "Arthur Japin" Nog nooit van gehoord, een groot gemis blijkt vervolgens als ik google op naam. Meteen door naar Bol.com.

Weg concentratie, kan ik net zo goed ook zelf een stukje schrijven.

Advertentie

17 gedachten over “Tijdnood

 1. Prima verteller, maar wel een van de velen die het Nederlands taalgebied op het ogenblik kent. Want denk ook maar eens aan Anna Enquist, Kees van Beijnum, Jan Siebelink, Rascha Peper om een paar voorbeelden te noemen. Wat dat betreft kun je echt je hart ophalen zonder dat je je hoeft te vertillen aan hun thematiek.

 2. Prima schrijver! Ik heb bijna ‘De zwarte met het witte hart’ uit, zijn debuutroman. ‘Een schitterend gebrek’ vond ik een prachtboek.

  Ja, het is ook een leuke man, deed mee aan het programma van Claudia de Breij ‘Thank god it’s friday’.

  Veel leesplezier!

 3. Ooooh, geweldig! Dit gaat je heel veel leesplezier geven. Mooi verhaal, echt super. Zelfs de collega aan wie ik steeds vertelde wat ik per keer aan hoofdstukken gelezen had, hing aan mijn lippen. Zo’n mooi verhaal. De hoofdpersoon is echt een bijzondere vrouw. Laat je nog eens weten wat jij er van vond?

 4. Ik heb ook nog nooit iets van hem gelezen, ben benieuwd naar je recensie.

  En trouwens… ik ben zelf Lolita aan het lezen van Nabokov, mocht je je nog gaan vervelen. Adembenemend, wat een schitterend geschreven boek. Ik heb een nieuwe favoriet.

 5. heb pas via google zitten kijken,
  naar de feedreader.
  ik word er horendol van.
  de mens maakt het zichzelf
  alleen maar moeilijker
  met al die weblogs die ze persxc3xa9
  bij moeten houden. what happened
  to just surfin’?

 6. druk druk druk, marloes maar wat leuk als juist jij dan even op de bespiegelingen reageert. Arthur Japin, bespiegelaar’s egaa beaamt de kwaliteit van deze schrijver. Drie boeken zijn door haar gelezen t.w. o.a. een schitterend gebrek. Overigens ik zie jou elke dag op de foto op mijn hyves.

 7. Hahahaha prachtig toch, hoe je je toch weer laat meeslepen? 😀

  Japin schrijft goed, op een leuke, lichte manier en toch vol inhoud en doordenkers. Goede keuze dus, als je het mij vraagt. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s