Biertje?

De_taveerneEen van de dingen waar ik nooit aan heb kunnen wennen, is de afwezigheid van een gezellige kroeg of een Grand cafxc3xa9 hier in onze wijk. Komende uit het zuiden, geboren in een stad waar op elke hoek wel een kroeg te vinden is was, ben ik hier in de sahara terecht gekomen. Droger staan kan haast niet. Het winkelcentrum in de buurt heeft een kroegje, maar dat zit verstopt in de achterkant van een snackbar die al sinds jaar en dag in de volksmond xe2x80x98Vette Henkxe2x80x99 genoemd wordt. Niet echt aanlokkelijk.

Op dagen zoals deze zou ik in mijn oude woonplaats het dorp in kuieren. Op elk terras kwam je wel een paar vrienden of kennissen tegen die je met liefde een stoel en een oor aanboden. Nu moet ik eerst met de bus en daarna is de kans klein, heel erg klein dat ik xc3xbcberhaupt een bekende tegenkom.

Als er dus tussen mijn lezers iemand zit die al jaren op zoek is naar een goede locatie voor een bruine kroeg. Ik weet xe2x80x98m

Advertentie

10 gedachten over “Biertje?

 1. o hoe herkenbaar ! in zwolle hoefde ik ook maar een paar meter op m’n slippertjes en aanschuiven maar. hier zitten de terrasjes vol. met toeristen. of ze zijn leeg. als de toeristen weer naar huis zijn…

 2. hier kroegen genoeg,
  maar de kroeg is geen plek
  voor mij.

  brasserie met een terras
  daarintegen, kom maar op.

  en daarvoor ietsje verder
  reizen dan m’n neus lang is
  vind ik ook niet erg.

 3. ons dorp had vroeger 6 kroegen, nu nog drie. En dan nog een tapasbar met een echte madrileennse, veel te duur, een goed restaurant, en twee bierkroegen voor schreeuwerige mannen.

  Eigenlijk maar xc3xa9xc3xa9n cafxc3xa9 waar ik mij thuisvoel.Maar niet zo thuis als thuis.

 4. Zit hier midden tussen de kroegen in het bourgondische Valkenswaard, maar in de grote nieuwbouwwijken in het zuiden is het al niet veel beter hoor en is er meestal ook geen cafxc3xa9 te bekennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s