Woede

Woede_2Mijn haar wordt te lang, geen idee waarom ik dit met jullie delen wil, maar voor mijn gevoel doet het er toe. Net zoals het feit dat ik al sinds weken geen nagels meer bijt, dat mijn afslankpogingen jammerlijk blijven hangen rond de 71 kilo en dat ik af en toe het gevoel heb uit mijn eigen lichaam te treden. Delen maakt dat ik er minder over hoef na te denken, ik ben het kwijt. Net zoals het feit dat ik vanochtend kalm bleef toen er tegen me geschreeuwd werd, ingehouden woede vermengd met tranen van frustratie, een stroom van verwensingen weerkaatste tegen de muren. Zelfs toen de voordeur zo hard dichtgeslagen werd dat de ramen trilden en de lijstjes bijna van de muur afvielen bleef ik rustig. IJzig kalm, luguber kalm zelfs.

Als ik het opschrijf lijkt het meteen minder erg, het heeft een plek gevonden waar ik er af en toe nog eens op een afstand naar kijken kan. Begrijpen doe ik het niet, maar herkenbaar is het wel en van daaruit weet ik dat het allemaal wel weer goed komt. Een klein krasje meer of minder,mijn immense ziel kan het hebben. Van hem wel

Advertentie

10 gedachten over “Woede

  1. Oh jemig, en ook dat zal niet bijdragen aan je lijfelijke gesteldheid. Pffft, sterkte is zo’n dooddoener in dit verband, maar ik weet anders niet veel te zeggen.

  2. Het kan sterk zijn om kalm te blijven, het kan ook juist naar binnen slaan en daar een ijzig laagje over je ziel leggen. Kijk uit dus. Voelen is nog altijd beter dan niet voelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s