Durf

Nauwelijks twee turven hoog, twee prachtige zwarte kijkers en een snoet waar de ondeugd vanaf straalt. xe2x80x9cHierxe2x80x9d roept ze op het moment dat ik mijn kaart laat stempelen xe2x80x9cje mag naast mij zittenxe2x80x9d ze springt op en neer van vreugde. Lachend neem ik naast haar plaats. xe2x80x9cIk heb deze voor je vrij gehouden, mag je naast mij, niemand anders, alleen jij, want jij bent mijn vriendinnetje. Toch? xe2x80x9c Heel even komt er een eind aan de spraakwaterval en er verschijnt een kleine frons op haar voorhoofd die ook weer als sneeuw voor de zon verschijnt als ik haar vraag beaam. xe2x80x9cWij zijn dikke vriendinnen, jij en ikxe2x80x9d
Ze kan geen seconde stilzitten. xe2x80x9cKijk, ik heb een rok xe2x80x9d ze doet haar jas open en laat haar kleding zien. xe2x80x98en jij? heb jij ook een rok?xe2x80x9d Ik krijg geen kans haar vraag te beantwoorden, ze heeft alweer iets anders gezien waar haar aandacht naartoe gaat. Een Mickey Mouse poster bij het benzinestation, de toren aan de andere kant van de Rijn waar haar oma woont. Normaal stapt ze een halte eerder uit, maar vandaag moet ik mee. xe2x80x9cJij moet mee naar mijn schoolxe2x80x9d zegt ze beslist en trekt me haast van mijn stoel af. Tegenstribbelen heeft geen zin, ik zou niet eens durven . Ondanks het protest van haar moeder huppelt ze even later toch vrolijk tussen ons in op weg naar haar dagverblijf.
Dag Ayla, kind dat mijn dag kleurt en de zon laat schijnen ook al is de lucht grijs

Advertentie

14 gedachten over “Durf

  1. Ja, ga die maar eens uitleggen, dat je haast hebt. Dat wil je toch niet ? Sterker nog…je hebt ook ineens geen haast meer. Wat is er nu belangrijker dan het onbekommerde enthousiasme en de onvoorwaardelijke vriendschap van zo’n kind ?

  2. Dit stukje heeft mij geinspireerd tot het schrijven van het volgende gedicht:
    De glimlach van een kind, doet je beseffen dat je leeft. De glimlach van een kind dat nog een leven voor zich heeft…dat leven is de moeite waaaaaaarrrd….

    De laatste zin ben ik nog niet helemaal uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s