Durf!

Durf (dem)

  1 de eigenschap van durven

Durf xe2x80x98al (dem; durfallen,durfals; durfalletje)

  1 iem. Die alles durft, die nergens bang voor is

Cornxc3xa9, een  van mijn contacten op twitter liet het eerste stokje vallen. xe2x80x9cWelke lading geef je aan het woord durf?xe2x80x9d vroeg hij aan collega twitteraars. Hiermee wil hij extra aandacht vragen voor het 210 jarig bestaan van de Hanzehogeschool Groningen. Cornxc3xa9xe2x80x99s enthousiasme werkt aanstekelijk dus raap ik het mij toegegooide stokje met alle plezier op

Durf, in mijn ogen het vermogen je eigen weg te gaan, je eigen xe2x80x98dingxe2x80x99 te doen, zonder je te storen aan conventies, onderscheiden van de massa zonder extreem gevonden te worden. Naarmate ik ouder word verlies ik de schroom die mij in mijn jonge jaren nog wel eens tegenhield. Een onderdeel van volwassen worden. Het nemen van risicoxe2x80x99s omdat je blikveld ruimer wordt, je inschattingsvermogen groter en je daardoor ook beter omgaat met een eventueel falen. Het voegt weer een ervaring toe aan een reeks van leermomenten Momenten die bijdragen aan je groei.

Ik geef mijn stokje door aan  @fackeldeyfinds, omdat ik weet dat zij het durft aan te nemen.

Advertentie

13 gedachten over “Durf!

  1. marloes, op deze paasochtend en met ons beider achtergrond, wens ik je van harte een zalig paasfeest. Tenslotte mag de humanist de goeie cultuur elementen koesteren en behouden vanwege hun bindende waarde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s