Domme muts

MutsGewoon lekker je ding doen zonder je uren in de gaten te houden. Stom,stommer, stomst. Natuurlijk vulde ik netjes mijn urenlijst in maar daar bleef het dan ook bij, omdat ik in de veronderstelling was dat iemand, ergens op de achtergrond, de zaak wel in de gaten zou houden. Noem het naxc3xafef, noem het slordig, noem het wat je wil maar ik moet nu zoxe2x80x99n kleine 180 uur inhalen terwijl mijn salaris per onmiddellijk is stopgezet.
De term xe2x80x9cdomme mutsxe2x80x9d dekt bij lange na de lading niet. Een gevoel van schaamte overheerst.

Advertentie

25 gedachten over “Domme muts

 1. huh ? ik snap er ook niets van (zal ook wel een domme muts zijn ?) je moet 18o uur werken voordat je weer betaald krijgt ? had je zoveel te weinig gewerkt ? of te weinig opgemerkt gewerkt ?

  hoe dan ook, klinkt niet jeuj.

 2. @gras en Inge, als je voor 16 uur betaald wordt en je werkt er maar b.v. 12, dan loopt het verschil al heel snel op. Nu moet ik dus zorgen dat ik die uren nog volmaak voor het einde van dit seizoen. Hoe? nog geen idee..:(

 3. over een jaar bekeken heb je dus structureel 2,8 uur per week te weinig gewerkt….. wauw…..

  tsja, ben benieuwd hoe je dat moet gaan rechtbreien?

 4. Ai, dit is idd wel heel erg … (dat mag je zelf invullen). Wat vervelend dat het zo lang geduurd heeft voordat er aan de bel getrokken is. En ik neem aan dat je het vanaf nu zelf bijhoudt!

 5. Oeioei. Ja, ik kan natuurlijk wel zeggen: muts! Maar dat lost ook nog weinig op nu. Inderdaad structureel te weinig gewerkt, en toch teveel betaald gekregen… oei. Tja, niets aan te doen natuurlijk, ze hebben helemaal gelijk. Misschien overleggen of je iedere week 8 uur extra kunt werken tot je het hebt ingehaald en ze je toch nog uitbetalen ondertussen?

 6. Aan de konstatering dat dit wel een erg oudbakken en amateuristisch systeem is, heb je op zich niks. Maar kijk eens of je die teveel aan jou uitbetaalde uren kunt compenseren met door jou opgebouwde verlofrechten of met bestaand recht op vakantiegeld. Want een betaling zo maar stop zetten raakt kant noch wal, terwijl het voor mij ook nog de vraag is of dit arbeidsrechtelijk zo maar kan. Ik zou dat toch maar eens verder uitzoeken, los van het feit dat je met “mea culpa” roepen niet veel verder komt.

 7. Geldt met dat soort dingen niet dat het alleen jouw ‘schuld’ is als je logischerwijs kon weten dat het verkeerd ging?
  Dat geldt wel bij bijv. teveel uitbetaald salaris.
  Ik bedoel: als anderen (leidinggevenden) het niet in de gaten hielden kunnen ze dat jou toch niet aanwrijven?
  Potverdorie!

 8. Als jouw salaris stopgezet is, dan is feitelijk jouw dienstverband bexc3xabindigd. Het element loon, vereist voor een dienstverband, ontbreekt. Bovendien kan jou werkgever die uren boekhoudkundig niet verantwoorden.

 9. Om een misverstand te voorkomen, ik heb zelf het dienstverband onmiddelijk en met terugwerkende kracht per 1 maart opgezegd omdat ik wil voorkomen dat de achterstand nog groter word. Blij ben ik er in ieder geval niet mee want ik werkte er tenslotte omdat ik inkomen nodig had.We komen er (hopelijk) vast wel uit.

 10. Ow vandaar… Maar dan is het per direct stopzetten van je dienstverband en je salaris toch helemaal niet handig? Verzekering/ pensioen?? Heel vreemde gang van zaken, jij hebt niet op tijd aan de bel getrokken maar zij ook niet!! Zij zijn toch een organisatie? Met een administratie etc. Overleggen of je kunt terugbetalen in termijnen of je nog te maken werkuren inhalen was fijner geweest? Hoe dan ook, hartstikke vervelend dit, succes en veel sterkte ermee!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s