UPC of nie?

Op zoek naar een provider voor het nieuwe kantoor probeerde ik het eerst bij UPC. Misschien zou een combinatie bellen/internet wel eens heel voordelig uit kunnen pakken. Zoekend naar de afdeling zakelijke markt ben ik op de site al heel snel de weg kwijt. Mailen dan maar?  Redelijk snel (drie dagen later) krijg ik een telefoontje. Een vriendelijke jongeman met de bekende snelle babbel laat me weten dat telefoneren vanaf dat punt in Arnhem niet mogelijk is via UPC. Helaas geen aansluiting in die buurt. Zakelijk internet kan wel maar dan moet hij me even doorverbinden. Voor hij dat gaat doen wil hij nog wel weten of ik tevreden ben met het gesprek tot nu toe en of mijn probleem verholpen is (???) Dan wordt het heel erg stil aan de andere kant. Tevergeefs roep ik nog een paar keer xe2x80x9cHALLOxe2x80x9d maar de lijn is zo dood als dood maar zijn kan.

Omdat ik toch graag een antwoord op mijn vraag hebben wil ga ik zelf maar op zoek naar een nummer voor zakelijk verbruik. Weer mis. Dan maar de reguliere weg, klantenservice. Het gebruikelijke riedeltje van de bekende stem, toets een als u, toets tweexe2x80xa6bla bla bla. De heer die mij tenslotte te woord staat kan mij helaas niet helpen. (waarom vergeet ik toch steeds om naar namen te vragen en ze te noteren?) en wil mij graag doorverbinden, maar eerst een paar vragen: of ik tevreden ben met het gesprek tot nu toe en of mijn probleem verholpen is (???)
Dit keer krijg ik wel iemand aan de telefoon, aan de stem te horen een jong meisje. Zakelijk internetgebruik? Internet zonder digitale tv aansluiting is niet mogelijk. Pardon? Wat moeten wij met tv op kantoor? Daar heeft ze zelf geen antwoord op, maar ze gaat het even vragen. Muziekjes die niet echt vrolijk stemmen dragen niet bij aan het dalen van mijn inmiddels op het kookpunt aangekomen bloeddruk. Als ze uiteindelijk weer terugkomt kan ze me alleen maar melden dat het echt niet mogelijk is om een internetcontract af te sluiten zonder dat daar ook digitale tv aan hangt. Ze kan er echt niets aan doen. Mag ze me nog wel even een paar vragen stellen?

Ik dacht het niet

Advertentie

7 gedachten over “UPC of nie?

 1. Mijn collega’s in het deel van de provincie dat door UPC wordt bediend klaagden vroeger steen en been. De laatste tijd zijn ze wat positiever. Het bedrijf schijnt alleen moeilijk bereikbaar te zijn.

 2. Met interesse lazen wij uw op uw blog over uw ervaringen met onze klantenservice. Het spijt ons te vernemen dat u niet adequaat te woord bent gestaan.

  Wij begrijpen uit uw verhaal dat u op op zoek bent naar een zakelijke internet/telefonie aansluiting. UPC Nederland biedt deze diensten echter alleen aan particulieren aan. Om deze diensten te kunnen leveren dient op het leveringsadres een abonnement op het Standaardpakket Radio/TV afgenomen te worden. Een digitale televisieaansluiting is echter niet vereist.

  Mocht u nog vragen hebben dan verzoeken wij u uw gegevens te mailen naar webcare@upc.nl, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Met vriendelijke groet,

  UPC Webcare

 3. Van UPC krijg je inderdaad het heen en weer. Ik heb bij UPC wel een naam gevraagd en daarna alleen maar met die persoon gebeld. Als die er niet was, dan liet ik mij terugbellen, want op een vraag krijg je wel tien verschillende antwoorden.

 4. Dat klinkt heel erg als het oude UPC, erg irritant en amateuristisch. Zelf heb ik zeker de laatste jaren alleen goede ervaringen, maar ik schijn een van de weinigen te zijn.

 5. @Renxc3xa9, nee hoor, sinds ’99 hebben wij chello classic, maar de klantenservice is gewoon niet voldoende op de hoogte. Als de eerste jongeman mij verteld had dat UPC geen abonnementen heeft voor de zakelijke markt dan was ik meteen op zoek gegaan naar iets anders.

 6. Bekende geluiden. Maar inmiddels ‘ben’ ik toch al een paar jaar bij UPC en zolang het technisch allemaal draait is het veruit de goedkoopste voor zulk snel internet. Wij betalen voor internet (powerrrrr) en bellen (gratis naar vaste lijnen) zo’n 35 euro per maand.
  Tot nu toe gelukkig ook weinig storingdrama…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s