Aierzitsung

Limburg roept, lonkt en trekt. Vanmiddag stap ik op de trein om uiteindelijk in mijn geboorteplaats samen te komen met broers, zussen en de bijbehorende aanhang. Halfvasten vorig jaar heeft een nieuwe traditie in het leven geroepen. Aierzitsung is genieten en lachen, heel veel lachen, om de sketches die de plaatselijke toneelvereniging op de planken brengt. Vanavond is de premixc3xa8re, zitten we 1e rang. Dat onze jongste nicht deel uitmaakt van de cast maakt het alleen nog maar leuker. De nazit met neven en nichten, bekenden en oude vrienden die ik vast en zeker tegenkomen zal laat me nu al breed glimlachen.

Ik ga weer even naar huis.

Advertentie

8 gedachten over “Aierzitsung

  1. het is een eind rijden naar kerkrade, maar als ik Tonnie en Ger hoor spreken dan ben ik er helemaal. de melodieuze vloeiende taal is balsem voor mijn oren die dagelijks het zeurderige gronsvelds moeten aanhoren.

  2. Ah, doe biest un meidje oet Kirchroaj, wah ?

    Leuk, die halfvasten festiviteiten. Ik zag afgelopen zondag de stoet in Maaseik en komende zondag, 10/03 waarschijnlijk naar Kotem, bij Maasmechelen, alle twee in Belgixc3xab.

    Ben dus ook van (Nederlands)Limburg, oorspronkelijk van Maastricht, maar momenteel woonachtig nabij Geleen.

    Alaaf,
    Ed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s