Kirchrxc3xb6adsjer Meadsje

Natuurlijk zou ik kunnen doen alsof mijn neus bloed. Geen krant lezen, geen televisie aan en niet naar de radio luisteren, maar ook dan ontvlucht ik het niet. Het is weer carnaval. Zelfs op twitter loop ik tegen verklede mensen aan. Verder dan virtueel feesten zal ik ook dit jaar weer niet komen. Onderstaand filmpje staat al meer dan een jaar te wachten op dit moment. Ummer Dxe2x80x99r Neaver met Nico Ploum, de man die het Kerkraadse dialect beheerste tot in de kleine puntjes, die gedichtenbundels als ook grootse xe2x80x9cSchlagersxe2x80x9d, waaronder Kirchrxc3xb6adsjer Maedsjer op zijn naam heeft staan.

Kerkrade op zijn mooist!

Advertentie

2 gedachten over “Kirchrxc3xb6adsjer Meadsje

  1. Hallo Marloes,

    Toevallig kom ik op je site en zie dat je een van de meest memorabele momenten van Ummer d’r Neaver hebt gevonden op YouTube. We waren die dag onderweg met de Zoepkoel express en Joost was ziek. Guido van de Schintaler zong die avond en Nico was die week de hele week doodziek geweest (had ik van zijn zoon gehoord). Ik kondig Kichroadsjer meedjer aan met de mededeling dat hij er niet is en opeens staat hij op en ondanks het protest van zijn zoon gaat hij de buhne op. Dit zijn de allerlaatste opnames van Nico Ploum op de buhne!! Ook wij van Ummer d’r Neaver zullen dit optreden nooit vergeten. Groeten, Marc Hermans

  2. Alaaf Marc!
    Wat leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Kerkrade zonder Nico Ploum is als D’r Maat zonder D’r Joep.
    Klonetrekke vandaag of is die traditie inmiddels ook al verdwenen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s