Bezet

Het blijft me verbazen. De bus zat al aardig vol toen ik naast een nors kijkende man neerplofte. Linksvoor, een bank of twee naar voren waren nog twee plaatsen vrij. De overige twee plaatsen werden ingenomen door een vrouw en een jong meisje. De slungel die na mij binnenkwam wilde op de plek naast het jonge meisje  gaan zitten . xe2x80x9cDeze plek is al bezetxe2x80x9d sprak het ding. Onwillekeurig keek ik achterom of er iemand van achteren aan kwam lopen xe2x80x99s Morgens vroeg hebben mijn hersenen nu eenmaal wat tijd nodig. xe2x80x9cOh, sorryxe2x80x9d antwoordde de slungel en dook naast de oudere vrouw neer. Het stel links naast mij keek elkaar aan en er werden hier en daar wat wenkbrauwen de hoogte in getrokken. Het jonge ding was zich van geen kwaad bewust. Bij de volgende halte zag ik de bui al hangen. Iedereen die ook maar enigszins probeerde om zijn of haar derrixc3xa8re op die plek neer te vlijen werd direct afgestraft en iedereen, echt iedereen zei xe2x80x9cSorryxe2x80x9d en liep door. De vriendin waarvoor de stoel gereserveerd diende te worden kwam binnen, zakte neer en alsof het de gewoonste zaak van de wereld was begonnen ze een levendig gesprek. De volgende halte, stapten de leeghoofden weer uit. Mij en nog wat anderen in stomme verbazing achterlatend.

Ik kan niet wachten tot ik haar de volgende keer tegenkom.

Advertentie

11 gedachten over “Bezet

  1. @ all, ik kan er nog steeds niet over uit dat al die dames en heren zich zomaar door zo’n snotneus van een zitplaats af lieten houden. Slaan ga ik niet maar zitten zeer zeker…;)

  2. Hoe kan in het openbaar vervoer een plaats nou bezet zijn. Zeker in een bus niet. Misschien ben ik een knurft, maar ik zou niet eens reageren op dat grietje. Ik was gewoon gaan zitten, hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s