Stilte

HutjeDe stilte heb ik nodig, de stilte en ongeopende webpaginaxe2x80x99s. Zo af en toe een geluid van buiten, een dichtslaande deur, vogels, een stem die roept, maar niet meer, zeker niet meer. Als ik dan ga zitten vliegen de vingers over mijn toetsenbord, verschijnt tekst in regels die begrijpbaar zijn, valt er (bijna) niets te deleten. Een verkeerde klik en het kan over zijn.

Vannacht tijdens een van mijn slapeloze uurtjes bedacht ik deze zinnen en nu, in de stilte die de zaterdagochtend met zich mee brengt, kost het me geen moeite om ze weer tevoorschijn te toveren. Zolang het maar stil blijft, in mij en om mij heen. Ik hoor het eerste kind wakker worden en de man steekt de sleutel in het slot van de voordeur. Einde verhaal.

Toch maar dat hutje op de hei?

Advertentie

4 gedachten over “Stilte

  1. Klinkt misschien een beetje raar in je oren Marloes. Maar je zou eigenlijk eens een tijdje in een volle trein moeten gaan schrijven. Ik heb dat gedurende mijn werkzame tijd altijd zo gedaan en op een bepaald moment is je concentratie zo hoog dat je echt nergens meer last van hebt. Met lezen gaat dat ook zo.

    Ik denk: als je verlangt naar de ultieme stilte, is zelfs het vallen van een stofje nog een oorverdovend lawaai.

  2. De rust, ook een niet uit mijn leven weg te denken vriend. En dat hutje op de hei, dat is zo’n slecht idee nog niet. 🙂 En toch, kind, man, die zijn even onmisbaar in je leven. Het eeuwige compromis dan maar? Soms dit, soms dat. 🙂

  3. Om echt te kunnen schrijven heb ik stilte nodig, geen muziek op de achtergrond, geen beweging in huis maar zeer zeker ook niet de afleiding van internet. Ik heb gewoon niet genoeg discipline..:(

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s