Een goed begin

Weer staan we op het randje van het oude jaar en voor het eerst ben ik er nog lang niet klaar voor. Ik blijf zoeken naar de juiste woorden. Net als vorig jaar kijk ik ook nu niet terug. Gedane zaken nemen geen keer. Vooruitkijken heeft ook weinig zin. Het leven heeft nu eenmaal de nare eigenschap om je op onverwachte momenten onderuit te halen.

Mijn grootste handicap dit jaar? Onvrede, rusteloosheid en de wil om de oorzaak op te sporen niet sterk genoeg. Daarvoor zou ik terug moeten keren naar de bron, dreggen in troebel water en verdronken kalveren op het droge moeten trekken. Bang om mijn eigen falen, mijn eigen fouten onder ogen te moeten zien blijf ik de beslissing om er iets aan te doen voor me uit schuiven. Zolang als ik leef heb ik mijn eigen grenzen steeds weer verlegd, ben ik telkens opnieuw gaan zoeken naar dat kleine beetje groen dat toch niet groener blijkt te zijn.

Mijn enige voornemen voor het komende jaar is dan ook om mijn demonen op te zoeken en aan te pakken. Misschien vind ik dan eindelijk de rust waar ik naar op zoek ben, leer ik tevreden te zijn met wat ik heb.

Jullie, mijn lezers, wens ik een jaar vol geluk en gezondheid toe en de kracht om al dat wat op jullie weg ligt te kunnen dragen.

Advertentie

14 gedachten over “Een goed begin

 1. Ik wens jou en je hele gezin een gelukkig en gezond 2008 en ik hoop verder dat de speurzin jou op de goed weg zal helpen om jezelf weer helemaal terug te vinden. Lukt vast! Daar twijfel ik niet aan.

 2. Ik wens jou en je hele gezin een gelukkig en gezond 2008 en ik hoop verder dat de speurzin jou op de goed weg zal helpen om jezelf weer helemaal terug te vinden. Lukt vast! Daar twijfel ik niet aan.

 3. Mooi geschreven Marloes. Demonen zijn zo eng als je ervoor staat, maar de overwinning kan des te groter zijn… Maar moed is ervoor nodig, dat is zeker. Die wens ik je.

 4. Ik wil jou en de jouwen een fijne jaarwisseling toewensen en werkelijk al wat wenselijk is voor 2008! Wees niet te hard voor jezelf, maar spaar jezelf ook niet als je denkt dat dat moet. Liefs en succes met het bevechten van je demonen!

 5. Grenzen zijn er om te verleggen, zeker als je moeder en echtgenote bent, heb ik gemerkt. Ik wens je een heel gelukkig en gezond 2008 en vooral veel wijsheid, Marloes.

 6. Demonen bestaan, maar je kunt ze ook zelf maken!Bestrijd ze!Met alles wat je in je hebt!
  Een goed, gezond en vooral een liefdevol jaar gewenst!
  Groetjes!

 7. ha…….. Wat ik je wil zeggen is dat ik KwikandO een prima methode vindt om met je demonen te leren leven en ze een plekje te geven. Have fun.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s