Pastorale assistentie

Vanochtend bereikte mij onderstaande mail. Zegt u nu zelf, een mens kan toch nooit genoeg aflaten hebben?

Beste Loesje,

Zou jij op je weblog speciaal voor de countryliefhebbers een paar regeltjes kunnen inruimen voor de oecumenische linedance-avond die ik met dominee Anne Steketee, voorganger van de Nederlands Opnieuw-Hervormde Gemeente te Gulpen, iedere vijfde woensdag van de maand hier in het patronaat te Sint Geertruid organiseer?

Indien je ook nog kans zou zien om het bijgevoegde liedje, dat wij op de lokale radio als intro voor ons reclamespotje gebruiken, een plaatsje te geven verdien je een gedeeltelijke aflaat die gelijk is aan het publiek bidden van het "Te Deum" op de laatste dag van het jaar. (Zwijg hier verder wel over anders is Luther-adept Steketee weer des duivels 😉

Voor nadere bijzonderheden over kledingvoorschriften, ongewenste intimiteiten enz. kun je gexc3xafnteresseerden verwijzen naar mijn weblog xe2x80x98Dagboek van een herdershondxe2x80x99.

Met grote waardering voor je toegewijde pastorale assistentie,

Pastoor-emeritus Ferdinandus Odekerken, Orde van de paters van Ongeschoeide Carmelieten (o.c.d.) mede namens Anne Steketee, voorganger van de Nederlands Opnieuw-Hervormde Gemeente te Gulpen.

P.S. Kun je die Siddhartha niet eens polsen voor een late roeping?

Advertentie

18 gedachten over “Pastorale assistentie

 1. Ferdinandus Odekerken is vast de vader van Kapelaan Erik Odekerken!
  @Roer ik heb de muziek ook even geluisterd en ik kan je verzekeren, dat we daarmee zeker een aflaat verdiend hebben!

 2. Pastoor-emeritus Ferdinandus Odekerken o.c.d momenteel verblijvende bij de zusters der geschoeide Ca op schreef:

  Hartelijk bedankt Loesje. We hebben al xc3xa9xc3xa9n nieuwe aanmelding binnen. Anne Steketee gaat zowat uit zijn dak.
  Was wel nog vergeten te vertellen dat we op advies van de in de reclame werkzame vriend van Anne Steketee de muzikale intro aanzienlijk hebben ingekort. Dit is nu al de tweede wijziging van de intro nadat ik bij de eerste versie twee ontsnapte ‘potverdikkies’ na een verkeerde noot had vergeten eruit te halen.
  Ik ben me er eentje,hxc3xa8?

 3. Potverdikkie, ik zie nu dat mijn verblijfadres niet helemaal uit de verf komt. Toch wel van belang voor geinteresseerden die vxc3xb3xc3xb3r aanmelding prijs stellen op een persoonlijk gesprek. Of niet?
  Ik bevind mij momenteel in ruste in het Lust..potverdikkie nog aan toe… Rusthuis van de zusters van de orde der geschoeide Carmelitessen O.C. ‘De Venusberg’ te Bruisterbosch.
  En nogmaals bedankt Loesje. Als we niet al eentje hadden zou jij de gezegende onder de vrouwen zijn :-))))))

 4. Ik weet niet hoeveel vruchtjes aan uwen schoot ontsproten zijn, maar ik dacht mij te herinneren dat onze grote voordenker de heilige Augustinus van Hippo, geschreven heeft dat tot tien zulks, dogmatisch als uit onbevlekte ontvangenis geboren, kunnen worden verklaard.

 5. Ik heb de “De civitate Dei” van de heilige Augustinus er nog eens op nageslagen. Tien vruchtjes klopt, maar wel met uitzondering van tweelingen, drielingen, vierlingen enz. Dit omdat bij zulke fenomenen moet worden aangenomen dat er vrijwel zeker sprake is van bevlekking vanwege de dubbele, driedubbele, vierdubbele enz. intensiteit en duur van lustgevoelens tijdens de conceptie.
  xc3x80 propos, je gelooft het misschien niet maar Anne Stekete wil er niet van weten dat Maarten Luther Augustinermonnik was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s