De tweede ronde

YoursignHet park ligt er troosteloos bij. Voor het eerst heb ik geen oog voor de dingen om mij heen. Diep weggedoken in de kraag van mijn jas laat ik mijn gedachten de vrije loop. Wat als er een soort testronde is, dat we eerst een keer mogen proeven van het leven, gewoon alles een keer uitproberen en dat na onze dood het echte leven begint. Niks hemel,gewoon een tweede ronde hier op aarde. In een andere gedaante, misschien zelfs een ander werelddeel, waarin je alle dingen die je de eerste keer geleerd hebt toepassen kunt. Dan zou dit eventueel mijn tweede ronde al kunnen zijn. Heb ik er dan wel alles uitgehaald? Het duizelt me. Als je te ver doorschiet in je gedachten gaat alles er vanzelf anders uitzien.

Advertentie

3 gedachten over “De tweede ronde

 1. marloesje toch. De twee laatste logs hebben toch wel een zwaar accent. Ook last van een december dipje !! Niks voor jou, zo lijkt het bespiegelaar. Maar troost je er waart op dit moment een depressie-virus door loggersland en daar zijn we nog niet vanaf. Voor jou een fijne tweede adventzondag met misschien wel een opbeurend woord op de bespiegelingen???

 2. Hai Marloes,

  tja, dat van (bloggers) depressie virus klopt wel. Ik ben al meerdere blogger tegengekomen die er mee willen stoppen, maar ook in real life een aantal mensen die gedurende die ‘fijne december maand’ toch aan het eind van hun latijn zitten…

  Maar goed, om terug te komen op je overdenkingen.. het doet er toch niet zoveel toe toch, of dit nu de tweede, de eerste of de enige ronde is? Je leeft je leven zoals je dat tot nu toe het beste leek, hebt de keuzes gemaakt die op dat moment de beste leken. Elk heb je van geleerd, elk had een betekenis op dat moment… Elke keuze heb je gemaakt met de kennis die je op dat moment had, al dan niet vergaard in een eerder leven!

  Dus.. wat mij betreft, vooruit kijken, en misschien andere keuzes maken nu (of misschien nu juist even niet, afhankelijk van je gemoedstoestand)…
  Op zich is deze maand natuurlijk een perfecte voor dergelijke overpeinzingen, maar ook voor even rust, een pas op de plaats!

  take care,

  Ellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s