Niets is wat het lijkt

Niets is wat het lijkt. Zelfs  in al mijn naaktheid blijven mijn gedachten, mijn frustraties voor anderen verborgen. Achter het masker van tevredenheid schuilt een vulkaan. Langzaam maar zeker borrelen gevoelens, in een niet langer tegen te houden stroom, naar de oppervlakte.

Niets is wat het lijkt. Onzeker balancerend op het randje van verstandsverlies. Achter elk gebaar, elke blik schuilt een geheim. Verborgen verlangen naar wat eigenlijk onmogelijk is. Laat ik mij meesleuren in de overgave of gaat mijn verstand met de rede aan de haal?

Ontsnappen uit het dagelijkse, verdrinken in het onbekende. Niets is wat het lijkt.

Advertentie

13 gedachten over “Niets is wat het lijkt

 1. hoi marloes .
  ik was eens ff aan het google en keek op frans Leufkens Van Anstel omdat een leraar van mij heet ook leufkens! en toen zag ik dat jij dat geschreven hebt!! x gianna

 2. Frustraties die ondanks alles voor anderen verborgen blijven; gevoelens die, niet tegen te houden naar de oppervlakte borrelen. Dat klinkt voor de iets langere termijn wat tegenstrijdig. Het is een kwestie van tijd voor deze gevoelens van frustratie ook bij anderen bekend zijn.

  Een flardje realiteit?

 3. Alles wat je vertelt over het/je innerlijk IS precies wat het lijkt.
  Gedachten en frustraties blijven voor anderen verborgen. Dat lijkt niet alleen zo. Dat IS ook zo.

  “Niets is wat het lijkt” als terugkerende conclusie op wat voorafgaat is niet altijd duidelijk.
  Anderzijds: een boeiend leven waarbij “doen of niet doen” the question is.

 4. marloes, wat bespeurt bespiegelaar nu. Marloes in de dip?? Ja het jaargetijde is er wel naar, hij komt op meerdere logs verwarring tegen,maar bij jou?? Ik wens je een mooie tweede adventszondag toe !!!!

 5. kijk op mijn logje van vandaag naar mijn Rode Vogel,misschien verdrijft hij het grijs. Bij mij werkt dat zo. Als ik ’s morgens beneden kom zeg ik : Dag Vogel, en hij groet mij terug, heel beleefd: Dag mevrouw!! Wij worden dan argwanend gadeslagen door Snobbel de kat, die brokjes wil en geen flauwekul.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s