Onrustig

Sinds een paar dagen word ik midden in de nacht wakker. Een kind dat heen en weer loopt of (te) laat thuiskomt, een geluid van buiten, er is niet veel nodig om mij uit mijn, toch al veel te lichte, slaap te halen. Hoe ik daarna mijn best ook doe, inslapen wil niet meer lukken. Mijn hersenen maken overuren. Werk, gezin, agenda komen in hoog tempo voorbij afgewisseld met flarden tekst, openingszinnen en logjes die ik zou kunnen, willen schrijven.

Weer draai ik mij om. Langzaam in en uit ademen terwijl ik tot 10 tel..een, twee, drie ,vier. Het lijkt te lukken tot ik weer een ander idee krijg. Een verhaal over xe2x80xa6een nieuwe flard of juist een aanvulling op de vorige. Steeds weer moet ik mijn drang om plaats te nemen achter de pc onderdrukken. De man naast mij zou mij voor gek verklaren en waarschijnlijk laten opnemen.
Ik kan het hem niet kwalijk nemen, hij heeft geen weet van de dingen die mij bezig houden. Geen idee van de wirwar in mijn hoofd die verder slapen onmogelijk maakt.

Advertentie

13 gedachten over “Onrustig

  1. Waarom jezelf pijnigen als je toch niet kunt slapen? Net wat @Sara zegt, schrijf alles op! Ga gewoon je bed uit en naar de woonkamer of wat dan ook, dan stoor je je man ook niet.Je kan toch niet slapen, dus wat moet je dan in bed?!Je hoeft toch niet persxc3xa9 onm. achter de PC.???Je kan alles toch, ouderwets , aan het papier toevertrouwen? En het later uitwerken?
    Kom op, beetje positief blijven!
    Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s