Kwetsbaar

Momenten die je met liefde terug zou willen draaien, beslissingen die je nooit had moeten nemen. Iedereen kent ze, heeft ze ooit gehad. Steeds vaker sta ik nu tussen de strijdende partijen in en weet ik dat ik deels de oorzaak van het probleem ben. Een verkeerde beslissing, te vaak mijn hoofd in het zand, doen alsof ik blind was. Nu voel ik de touwtjes langzaam maar zeker uit mijn handen glippen. Hoe bescherm je het kind zonder de man te kwetsen? Hoe vertel je de man dat hij fout zit als je weet dat je dat jaren geleden al had moeten doen, dat je dus veel en veel te laat bent om het tij nog te doen keren?

Momenten zoals deze, als ik me heel erg eenzaam en breekbaar voel zoek ik mijn heil in muziek. Er is altijd wel iets te vinden dat troost geeft.

Night will follow day
Sure as the sun and moon
Remember I will always be with you
If i’m out of words to say
And I understand you
When you see a darkness coming through
Remember to keep warm take shelter from the storm
The night will not last for much more
I wrote in a small note
put on your winter coat
A cold wind will blow through your door

Advertentie

12 gedachten over “Kwetsbaar

 1. Hier weer zo’n beste stuurman die aan de wal staat en niet precies van de hoed en de rand weet en toch wat wil roepen. Mag ik? Gaat – ie! Niet vluchten in de muziek, de touwtjes in handen houden, praten, the lead nemen omdat jij voelt dat de oorzaak van het probleem voor een deel bij jou ligt, dus je kwetsbaar opstellem en als eerste met de billen bloot om vervolgens die twee partijen bij de les te halen en hetzelfde te doen met jou er tussenin, want jij stuurt. Praten, blijven praten, met geduld en nog eens geduld en vooral elkaar in de ogen kijken. Dat is allemaal beter dan de boel de boel te laten om te zien wat ervan komt. Moet lukken. Succes!

 2. Het heeft geen zin te denken aan wie er schuld heeft aan de huidige situatie. De situatie is zoals-ie is en daar moet nu naar gehandeld worden. Ik wens je heel veel wijsheid en sterkte.

 3. @Vedat,zeker wel. Ik had meer moeten opkomen voor de underdog en zeer zeker niet zwijgend aan de zijlijn moeten staan.

  @Rob, ik ben bang dat het echt geen zin meer heeft. Het verdriet en de wrok zitten veel te diep.

 4. poeh, veel sterkte Loes. misschien is het niet te laat om het bespreekbaar te maken, zonder een verwijtencircus van verkeerde beslissingen naar alle partijen toe op te starten. Kijken waar het fout ging. Als je het geen plaats kan geven wordt je schuldgevoel torenhoog.

 5. Muziek is een gevoel van steun, liefde , verdriet etc., niet om in weg te vluchten, dat werkt dus niet! Ik kan je geen raad geven, zou ik ook niet willen. Maar ga geen schuldgevoelens opstapelen, daar bereik je dus niets mee. Wat gebeurd is en gezegd is en gedaan is, is niet meer terug te draaien. Ga verder zoals jou het beste lijkt, zie maar hoe het uitpakt.
  Sterkte!

 6. Wat mooi verwoord Marloes. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar ik ben het met Trui eens.

  Heb ooit eens gelezen: als er problemen zijn, wat is het kleinste dingetje dat je wxc3xa9l zou kunnen doen? Doe dat, begin daarmee.
  Ik weet niet of het in de situatie zoals jij die beschrijft een goed advies is, maar ik hoop het.
  Sterkte!

 7. Sterkte met deze situatie, Marloes. Veel wijze raad hierboven.
  Exc3xa9n vraag komt in mij op. In reactie op Rob schrijf je dat je bang bent dat het te laat is. Ik vraag me af hoe relevant die angst is voor de keuze die je nu moet maken. Hoe belangrijk is het voor JOU om het toch gezegd te hebben, ongeacht of het de situatie beter maakt?

 8. Marloes,
  Ik kwam bij het zoeken naar de noten van Heiligste Nacht je vraag uit 2005 naar een gezongen versie ervan tegen. Heb je die ondertussen gevonden? Ik kan je er een van de Wiener Sxc3xa4ngerknaben bezorgen.

  Kirchroa Alaaf mer Sintgitere is noch sjoender.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s