Hartstocht

Hartstochterwin_olaf_2 In het kader van de Dansweek die van 5 t/m 14 oktober zal plaatsvinden , gaat vandaag het programma HARTSTOCHT van Introdans in premixc3xa8re.

In HARTSTOCHT prikkelt Introdans alle zintuigen met de gepassioneerde klanken van Astor Piazzolla (Hans van Manen in Zero Hour), de poxc3xabtische ritmes van 15e en 16e eeuwse barokke dansmuziek (in Por Vos Muero van Nacho Duato) en een spannende wereldpremixc3xa8re van Didy Veldman.

xe2x80xa2 Zero Hour, Hans van Manen
xe2x80xa2 Por Vos Muero, Nacho Duato
xe2x80xa2 nieuwe creatie, Didy Veldman xe2x80″ wereldpremixc3xa8re

Hans van Manen crexc3xaberde in 1998 Zero Hour op de gepassioneerde muziek van de Argentijn Astor Piazzolla voor Nederlands Dans Theater. Een meesterwerk dat voor het eerst door een jonge nieuwe generatie dansers zal worden opgevoerd. Por Vos Muero van Nacho Duato is gezet op barokke dansmuziek uit de 15e en 16e eeuw: een betoverend poxc3xabtisch ballet dat alle zintuigen openzet. Slechts enkele vermaarde gezelschappen, waaronder de Parijse Opera en The Royal Ballet, dansten dit betoverende ballet. Met trots presenteert Introdans de Nederlandse premixc3xa8re. Didy Veldman crexc3xaberde schitterende choreografiexc3xabn bij diverse internationale repertoiregezelschappen in Europa, Canada en Australixc3xab. Na het succes bij Introdans in 2006 (See Blue Through, geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen) staat Didy Veldman in HARTSTOCHT garant voor een spannende wereldcreatie.

Tekst: Introdans

Advertentie

Een gedachte over “Hartstocht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s