Nattigheid

Iemand heeft op de bel van de voordeur geduwd waarmee hij een riedel in werking zet die door het hele gebouw te horen is. Op het moment dat ik de deur open zie ik nog net iemand weglopen. xe2x80x9cHalloxe2x80x9d roep ik terwijl ik op veilige afstand van de deuropening blijf staan. Het regent namelijk pijpenstelen en de afvoer van dit oude gebouw is niet helemaal waterdicht. Een jongeman met een jas over zijn hoofd komt mijn kant weer op. xe2x80x9cIk dacht dat ik bij de verkeerde ingang stondxe2x80x9d zei hij. xe2x80x9cDat ben je ook..xe2x80x9d verder kom ik niet want hij draait rechtsomkeert en rent de regen weer in om twee tellen later door de glazen schuifdeuren opnieuw het pand te betreden.

xe2x80x9cIk ben van Het Dorpxe2x80x9d slist hij xe2x80x9cwij gaan een sponsorloop organiserenxe2x80x9d. Ik schat hem op midden twintig en buiten een licht spraakgebrek en een rampzalig slecht gebit kan ik verder geen afwijkingen ontdekken. xe2x80x9cWij gaan lopen van Arnhem naar Nijmegen en nu zoeken wij sponsorsxe2x80x9d Als ik hem vervolgens laat weten op het verkeerde adres te zijn is zijn krachtterm niet voor herhaling vatbaar. xe2x80x9cJij mag anders ook wel sponsoren hoor, een of twee euro, wat je maar wilxe2x80x9d Hij kijkt me vriendelijk aan xe2x80x9cIk wil best twee euro aan je uitgeven, maar moet ik dan niet eerst iets invullen?xe2x80x9d Hij schudt ontkennend zijn hoofd xe2x80x9cDrie euro of vier mag ook hoorxe2x80x9d ratelt hij vrolijk door. xe2x80x9cTwee is mijn maximumxe2x80x9d zeg ik en leg het geld op de balie.

Terwijl hij het twee euro muntstuk in zijn zak laat glijden en het pand uitloopt voel ik binnen ineens ook een heleboel nattigheid.

Advertentie

11 gedachten over “Nattigheid

  1. Ik ben er laatst ook ingetrapt. Rotterdam. Meneer, ik probeer 17 euro bij elkaar te krijgen voor de parkeergarage. Ik heb mijn portomonee in de auto laten liggen. Ik ben geen zwerver hoor.

    Later dacht ik pas, hmmm…dan maak je toch gewoon je auto eerst open? Maar toen was ik alweer een euro lichter.

  2. En nog een Rotterdams accent ook! Dan loop je toch naar huis, luie flikker!

    Klote dat ik er te laat achter kwam. Ik had wel door dat het een zwerver was, en zwervers prima, hier heb je een euro, maar liegen = geld terug!

  3. ik had hier gisteren iemand aan de deur voor de dierenbescherming ! daar sturen ze tegenwoordig ook al ‘minder validen’ om, zodat je xc3xa8cht niet minder dan een euro durft te geven ; )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s