Snel. sneller, snelst

Natte brillenglazen vertroebelen mijn beeld. Zonnestralen die proberen door het dichte dek van mist heen te dringen lijken zo nog krachtelozer. Fietsers voor mij uit verdwijnen in de grijze brij. De stad is vanaf de dijk niet zichtbaar. Voor het eerst weer koude handen en tranende ogen. Een man in een rode jas haalt me in. Een hand in zijn broekzak, uitslover! Ik volg hem genadeloos. Het heuveltje onder het viaduct neem ik in de 1. De man voor mij klikt twee keer, watje! Ik probeer hem bij te blijven. Heel even lijkt hij uit te lopen als hij de weg naar de brug inslaat maar al snel blijkt hij toch niet over voldoende kracht te beschikken. Net voor de brug, op het steilste stuk, haal ik hem in. Met gemak. xe2x80x9cSteek dit maar in je broekzak zielepietxe2x80x9d denk ik terwijl ik de brug weer afraas richting centrum. Bij het stoplicht blijkt hij me toch weer op mijn hielen te zitten. Terwijl ik linksaf moet wil hij rechtdoor naar het station. Hij lacht als hij remt om me voor te laten gaan. Wat een schatje!

Advertentie

20 gedachten over “Snel. sneller, snelst

  1. Maar Loes, in z’n eerste versnelling, ik neem aan van de drie versnellingen op jouw fiets, de nieuwe brug op, is dat niet wat erg voorzichtig? Die brug kun je inderdaad met de hand in de zak oprijden. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s