Middelmatig?

Leuk lijkt me geen objectief begrip. Evenmin als mooi en lekker dat zijn. Een simpel antwoord via twitter kan mij dagenlang bezighouden. Ik begrijp een dergelijk zin namelijk niet. Ook al google ik me suf, ga ik op zoek in de Dikke van Dale, de logica ontgaat mij volledig en dat stoort me.

Wat ik ook niet begrijp, en velen met mij niet, zijn uitspraken van onze premier over de middelmatigheid waar Nederlanders tegenwoordig genoegen mee nemen. Als ik om mij heen kijk, zie ik juist het tegenovergestelde. Mijn kinderen op de eerste plaats. Hun studie krijgt meer dan voldoende aandacht en soms is een zes heel hard bevochten. Dan is er de tomeloze inzet van Introdans om wereldwijd een naam op te bouwen waar je u tegen zegt. Ondanks de negatieve uitspraken van de raad van Cultuur zit ons bedrijf nog steeds in de lift en behoren wij inmiddels tot de Top drie van de belangrijke gezelschappen in ons land.
Als laatste voorbeeld geef ik het Meisje van de Slijterij (wie kent haar niet?) Een hardwerkende jonge vrouw, die niet schuwt om het halve land door te crossen om vrienden, kennissen en collega twitteraars te voorzien van kwaliteitswijnen uit haar eigen winkel. Momenteel is zij in een hevig gevecht verwikkeld met haar gemeente die, door beleid doodleuk naast zich neer te leggen, haar bestaan, haar lust en haar leven met de ondergang bedreigt. Zij heeft onze steun op dit moment hard nodig. Haar roep om hulp is niet aan dovemansoren voorbij gegaan, maar heeft al een heel leger van mensen op gang gebracht die haar niet alleen moreel, maar ook financieel steunen. Middelmatig? Ik dacht het niet.

Advertentie

6 gedachten over “Middelmatig?

  1. Laat ons even voorop stellen dat de mensen die mij financieel steunen dat niet doen omdat ik zielig ben. Nee, zij steunen mij omdat ze een statement willen maken en zien mij als symbool van het veel grotere verhaal. Het verhaal waar tientallen, of misschien wel honderden ondernemers mee te maken hebben. Het gevecht tegen schaalvergroting en tegen de ondergang van creatieve hardwerkende ondernemers die het echter van macht en geld nooit kunnen winnen.
    Zou dat dankzij een onlinecommunity wel kunnen lukken? Dat is hun uitdaging. Als wederdiens zal ik open transparant en integraal het verloop bloggen, als document van een mkbertje versus het grote gevaar (of zoiets)..

  2. Het is te gek voor woorden. En ook dit gaat weer de wereld in. Ik heb zooo’n hekel aan mensen die uitgaan van wat niet goed gaat…

    Deze week hebben weer twee Nederlandse bedrijven zich op ‘ons’ vakgebied (water en waterwegen) zich weten te verkopen (suez en panamakanaal). Hoezo middelmatigheid? We zijn de besten op dat gebied! Tsssk, wat een flapdrol is die man.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s