Batterijkip

In de zaterdag editie van het AD viel mijn blik op deze tekst. Ondernemersbloed? Rijp voor je eigen zaak? Bedrijfsleid(st)er diep vanbinnen?Dan wil je toch niet beweren dat je jouw kippentype nog niet kent? U begrijpt..een ei is snel gelegd. Blijk ik toch maar een ordinaire batterijkip te zijn..

Batterijkip

Een batterijkip kent haar plaats binnen de organisatie. Ze doet naar bestvermogen wat van haar wordt verwacht. Let wel: daarom is ze nog geen kip zonder kop. Integendeel. Door de band beschikt een batterijkip over een kloek stel kippenhersens. Dat haar capaciteiten systematisch worden onderschat, vindt ze evenwel geen reden om te rebelleren. Een batterijkip is immers nooit voor de volle 100% zeker van haar zaak. Zelfs met het allerbeste huiswerk van de klas op zak, zal ze nog op haar ei willen blijven zitten en vooral geen hoge borst willen opzetten. Ook immobilisme is eigen aan de batterijkip. In haar blik, ten slotte, zal sowieso ‘Zie mij graag!’ te lezen staan. Bijgevolg kan een schouderklopje vaak al volstaan opdat een batterijkip zich in een dossier vastbijt om het pas opnieuw los te laten als absolute winnaar van de competitie in kwestie.

Advertentie

6 gedachten over “Batterijkip

  1. De kippen die deze test hebben uitgevonden kunnen het beste meteen achter tralies in een ren gezet worden om vervolgens aan een stuk door met rotte eieren bekogeld te worden. Hoe krijg je deze bizarre onzintest plus het verhaal erachter verzonnen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s