Te triest voor woorden

Af en toe hoor ik dingen die me zo raken dat het me moeite kost om ze op papier te krijgen. U weet dat de man tijdelijk invalt voor een collega. Hij is inmiddels aan een 10 daagse reis naar de Moezel begonnen. Gisteren kreeg hij nog een gedeelte van de passagiers aan boord. Onder hen een man van 94, (licht) dementerend, incontinent en niet meer kleding bij zich dan de kleding die hij aanhad. In de loop van de dag werd duidelijk dat hij verzorging nodig had, maar daar is aan boord geen personeel voor. De beste optie was om de man terug naar huis te laten gaan, maar alleen als dat op een verantwoorde manier zou gebeuren. De kinderen lieten telefonisch weten dat ze er niets voor voelden om hun vader in Keulen op te halen. Het reisbureau (dat al door de thuiszorg gewaarschuwd was dat deze man absoluut niet in staat zou zijn om zonder verzorging deze reis te maken) waste zijn handen in onschuld en de verzekering weigerde mee te werken als de man niet zelf een formulier ondertekende waarin hij verklaarde zelf naar huis te willen.

Zo goed en zo kwaad als het kon hebben de man en een medewerkster de oude baas vandaag onder hun hoede genomen. Ze hebben hem verzorgt en zijn natte kleding gewassen. Uiteindelijk zijn ze met hem naar een ziekenhuis gegaan om te zien of er niet een arts te vinden zou zijn die schriftelijk zou willen verklaren dat deze man niet tot alleen reizen in staat was. Morgen gaat hij terug naar Nederland.

Vanavond heeft de man een tijdje samen met de oude baas op het bovendek gezeten. Hij had twee hele lieve kinderen liet hij mijn man weten. Die heeft er maar het zwijgen toegedaan.

Af en toe hoor ik dingen die me zo raken dat het me moeite kost om niet te huilen

Advertentie

14 gedachten over “Te triest voor woorden

 1. Ik vind het een treurig en tegelijk ook wonderlijk verhaal, dat wel een voorgeschiedenis moet hebben. Want ik kan het bijvoorbeeld al niet plaatsen dat een reisbureau tegen elke waarschuwing in iemand met die problemen op zo’n reis plaatst. Verder is het wel erg vreemd dat de man totaal geen extra kleding bij zich had. En van de houding van zijn kinderen snap ik dus echt niets. Gezien de leeftijd van de man, 94 dus, moeten die zo rond de zestig zijn, dus hun verstand wel een beetje hebben. En dan kan ik zulk gedrag niet plaatsen, maar daar moet een reden voor zijn. Daarom blijf ik het een heel vreemd, maar ook treurig verhaal vinden.

 2. Loesje, leef met je mee. Mijn moeder, slechts 92 jaar oud durft niet eens meer van de afdeling en vraagt aan iedere verpleger(ster) wie bent U eigenlijk !!! De oude man in kwestie moet een bijzonder exemplaar zijn !!! Ongetwijfeld zal je man nog meer gegevens aandragen om een meer helder beeld van de situatie te krijgen.

 3. Wat triest, Gelukkig weet de oude man niet dat hij er alleen voor staat en dat niemand hem hulp biedt..
  Verschrikkelijk als je zo’n kinderen hebt..

 4. Verschrikkelijk. Hoe weinig is er niet nodig om deze vader met 2 verschrikkelijk “lieve” kinderen een klein reisje te gunnen met begeleiding en zorg.
  Hoe dan ook…hij heeft doorgedrukt en toch nog een paar leuke dagen gehad, lijkt mij. Een bewonderenswaardige man met doorzettingsvermogen die uiteindelijk heel goed wist wat hij wilde. Een beetje plezier!!

 5. @Rob, deze man woont nog zelfstandig en ik ga er van uit dat hij ook zelf die reis zo geboekt heeft. Miischien wonen zijn kinderen te ver van hem vandaan om een oogje op hem te houden en misschien wisten ze ook niets van zijn plannen om op vakantie te gaan. De thuiszorg die hij heeft, heeft ook steken laten vallen mijns inziens. Vanavond zal ik vast nog wel meer horen.

 6. Ik maak op dit moment ook van dichtbij mee hoe afschuwelijk kinderen met hun oude ouders om gaan. Je leert de ware aard van mensen kennen en dat vind ik wel schrikken.

 7. Vreselijk en wat zielig die man zijn hele leven gezwoegd voor de kinderen en nu als oud vuil gedumpt bah bah, ik hoop dat ze als ze later zelf aan hulp toe zijn niet ook in de steek worden gelaten??? Triest echt heel triest

 8. Ik moest even slikken toen ik deze log las! Zo in en in triest!
  Maar het reisbureau treft hierin ook schuld , evenals de thuiszorg enz.Ach, zo zie je ook de andere kant van die “lieve kinderen “!Een geluk bij een ongeluk, de man in kwestie beseft het gelukkig niet allemaal meer zo goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s