Nieuw begin

Hartstochterwin_olafNa een slapeloze nacht (afwezige man, nachtbrakende zoon, hardnekkige mug en een vloedgolf aan opvliegers) geef je een beetje norsig om 7 uur een klap op de wekker en bedenk je meteen dat die uilenbal in de kamer naast je zijn bed maar uitkomt om de hond uit te laten. Je draait je nog eens om en wordt een half uur later gewekt door de telefoon. De man weet ondertussen wel dat zoxe2x80x99n eerste nacht alleen in dat grote bed meestal slaapgebrek oplevert en dus ook moeite met het openen van de ogen. Hond voeren, thee zetten brood smeren, krant uit de brievenbus en voordeur openen. De taken van de man zijn voorlopig ook weer voor mij. Nog onwennig zoek ik mijn spullen bij elkaar Werktas, sleutels, agenda, brood, yoghurt. Wat is die tas leeg joh? Oja, ik heb voor de vakantie eindelijk die twee agendaxe2x80x99s van de voorgaande jaren eruit gebonjourd.

Moeiteloos neem ik de heuvels op weg naar de stad, alsof ik geen pauze gehad heb. Vreugde bij het weerzien van de enkelen die net als ik de pineut zijn en xe2x80x98vroegxe2x80x99 moeten aantreden. Het heeft ook wel iets fijns, zo geleidelijk beginnen. Tijd om rustig te wennen aan het ritme van alledag en de nieuwe gezichten. Er ligt genoeg werk om me de hele dag bezig te houden. Voor ik er erg in heb zit eerste dag er weer op Met een goed gevoel keer ik huiswaarts. Let op mijn woorden,dit gaat een mooi seizoen worden.

Advertentie

10 gedachten over “Nieuw begin

  1. Nou wil ik toch wel even een kritische vraag stellen, Marloes. Ik heb ook in de Vijfzinnenstraat gewerkt, maar die heuvels ken ik niet, tenzij je de trap vanaf de Rijnkade bedoelt. Heb je die moeiteloos genomen, soms?

  2. Lekker hoor gewoon weer een ritme hebben. Ik ga 20 augustus bij mijn nieuwe baan beginnen lekker in eigen stad, kan het met de fiets af en een leuk bedrijf wat wil je nog meer? Ik sta in ieder geval te popelen.

  3. Ho ho Vedat, eerst krijg ik een bijzonder steile bult als ik de dijk op fiets, dan volgt er nog zo’n kreng onder het viaduct en vergeet tenslotte de bult die naar de brug gaat niet…
    PS waar zat jij dan in de Vijfzinnen?

    @Peet, ik wens je heel veel geluk met je nieuwe baan. Gaat vast wel goed komen allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s