Salve

ComacchiologInternet onder handbereik en er geen gebruik van maken, duidelijker dan dat kan ik niet zijn. De man en ik hebben genoten van de eerste kinderloze vakantie in jaren. Ondanks zijn lichamelijk beperkingen en de extreme warmte hebben wij een klein gedeelte van de Toscane kunnen verkennen. Een ervaring die schreeuwt om meer. Colle di Val d’Elsa was een aangename verrassing. De beste vissoep ooit heb ik in het restaurant van dit hotel gegeten. San Gimignano, Siena, toeristischer kan haast niet. Volterra zo vol dat er geen parkeerplaats meer te vinden was, de route alleen was al de moeite waard.De slaperige dorpjes onderweg door de Apennijnen, Italie op zijn mooist. Marina Romea voor een week strand en rust. Salve de mooiste begroeting die ik ooit gehoord heb. Comacchio, (oftewel Klein Venetixc3xab) op zondag een verademing. Weer waren wij een met de Italianen, maakte ik mijn wandelingen langs de vloedlijn en genoten wij van het eten en de wijn. De heen en terugreis over de Gotthardpas, niet voor mensen met hoogtevrees maar zo veel mooier dan die akelige tunnel.

Bergen was, een lege koel en voorraadkast en een keuken die, op zijn zachtst gezegd, een  grote schoonmaak best zou kunnen gebruiken. Wie ooit heeft gezegd dat het leukste aan vakantie het thuiskomen is, kletst uit zijn of haar nek. Ik zou zo terug willen keren naar het langzame tempo die de warmte nu eenmaal met zich meebrengt.

Volgend jaar weer, dat staat nu al vast

Advertentie

25 gedachten over “Salve

 1. welkom thuis Ma Loes!Ik ontvang je met open armen………
  Het klinkt goddelijk wat je verteld. Maar niet met kids 🙂
  Nog een paar ( vele) jaren geduld.

 2. Welkom terug in een koud en nat land. Had je niet wat van die warmte in de kofferbak mee kunnen nemen? En door jouw eerste impressies kijk ik met nog meer verlangen uit naar eind september als wij een dag of tien naar Toscane en Umbrie gaan. Voor de rest natuurlijk sterkte gewenst met de herstart…

 3. Blij dat je weer heelhuids terug bent Marloes, en met zulke mooie herinneringen..!
  Je zult ongetwijfeld nog veel verhalen over jouw reis, en ik zie er naar uit.
  En hoe dan ook: welkom thuis, welkom bij ons, je virtuele vrienden. 😉

 4. Dat klinkt heerlijk zeg! En mij krijg je ook echt die tunnel niet in dus hebben we twee jaar geleden ook de Gotthardpas genomen, waanzinnig! Foto’s in de sneeuw tijdens je zomervakantie, wat wil je nog meer.

 5. Hoi Marloes,

  Welkom terug!

  Het klinkt allemaal heel heerlijk, de beschrijving van je vakantie.
  Ook wij gaan sinds een aantal jaren kinderloos op vakantie. Hoewel het ook een stuk stiller is heb je ineens tijd voor Dolce far Niente.

  Jammer dat je keuken zo’n dissonant was na al die heerlijke dagen.

 6. Welkom thuis!

  Nu ik jouw verslagje heb gelezen, denk ik dat ik ook maar eens richting Toscane moet. Zonder kind(eren), dat zit er de komende 16 jaar waarschijnlijk nog niet in 😉

 7. Klinkt als een topvakantie. Nu stond Toscane al op mijn lijstje van verlangde vakantieoorden maar anders had ik het er na het lezen van dit logje meteen opgezet.

  Welkom terug.

 8. welkom thuis, inderdaad duidelijk : te leuk om te gaan internetten ! lijkt mij ook helemaal geweldig daar ! onze thuisvakantie was ook geweldig, maar nxc3xa8t niet leuk genoeg om niet te internetten ; )

 9. Hoi Loes welkom thuis zo te lezen hebben jullie het geweldig gehad? Nou en nu weer wennen aan ons kikkerlandklimaatje maar als het goed is wordt het vanaf morgen beter meis.

 10. Welkom thuis! Nelly Furtado zingt het : “Al good things come to a end” en dat is helemaal waar!Heerlijk toch, vakantie? En als alles mee zit, misschien volgend jaar weer.Fijn, dat je zo genoten hebt, zo hoort het te zijn!
  Groetjes ( Ciao )

 11. Toscane ik heb genoten, ook veel van die stadjes gezien, en ik ga zeker nog eens terug.

  Als klein meisje ging ons gezin elk jaar naar Zwitserland, toen bestond er nog geen tunnel dus over de pas en bovenaan sneeuw. Machtig mooi vond ik het!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s